Lifestyle

Kétségek között vergődő szerelmesek és gyilkosság szilveszter estéjén - 6 őrült jó könyv az ősz első hónapjára

Szeptemberben sem maradsz letehetetlen könyvek nélkül! 6 kedvencünk is van, amit meg is mutatunk: megtudhatod belőlük, hogyan kell tudatosan, zökkenőmentesen elszakadni a párodtól, újra gyerek lehetsz egy játékos kismackóval, és társául szegődhetsz egy párizsi hobbiújságírónak, aki egy gyilkosság szemtanúja lesz. Olvass tovább!

Katherine Woodward Thomas: Boldogan élni külön-külön - A tudatos elválás 5 lépése

2014-ben igencsak meghökkentette a nyilvánosságot, amikor Gwyneth Paltrow hollywoodi színésznő bejelentette, hogy elválik férjétől, Chris Martintól, a Coldplay énekesétől. A szenzációt nem maga a szakítás ténye jelentette, hanem a módja: az, hogy harmonikusan és közös megegyezéssel, tudatos elválással történt. Az addig ismeretlen kifejezés még aznap éjjel bejárta a világot.

A Katherine Woodward Thomas házasság- és családterapeuta által megalkotott szókapcsolat az olyan válások szinonimája lett, ahol mindkét fél elismeri szerepét a szakításban (tehát belátja saját hibáját), ám különösen ügyelnek arra is, hogy egészséges, őszinte és kiegyensúlyozott kapcsolatot őrizzenek meg egymással. A New York Times sikerszerzőjének hiánypótló önsegítő kötetéből az olvasó megismerheti a békés válás titkát, ami ráadásul a további boldog élet előfeltétele is.

Marék Veronika: Boribon, a játékmackó

Boribon, a játékmackó története először 60 évvel ezelőtt jelent meg; azóta generációk nőttek fel a bájos állat kalandjain. Ezért jó hír, hogy a könyv újra megjelent, de ezúttal digitális formában, ráadásul rögtön három nyelven! Marék Veronika 17 éves álmodta meg Boribon, a játékmackó történetét, a többszörösen díjnyertes startup csapata (BOOKR Kids) pedig ezt az 1958-ban megjelent könyvet animálta, és tette most digitális formában elérhetővé.

A könyv sikerét a lendületes, gyors mese, a meghökkentő fordulatok, és nem utolsó sorban a szürke mackó neve, Boribon alapozta meg - a név, ami a mai napig él és működik. Az írónő így nevezte el azt az eleven, barna kismackót is, aki Annipannival éldegél egy kicsiházban. A Boribon, a játékmackó letölthető okostelefonokra és tabletekre a BOOKR Kids Mesetárból, több mint 100 olyan klasszikus és modern történet mellett, amelyek különleges keverékei a hangoskönyveknek, a digitális könyveknek és a képességfejlesztő játékoknak.

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.