Lifestyle

A karantén után se hanyagold el az olvasást: Íme 6 lebilincselő könyv a nyárra

Ezek a könyvek garantáltan izgalmassá teszik a júniust.

Fodor Zsana: Elhúztam, anyátok

A könyv egy negyvenes éveihez közeledő nő válságáról szól, aki szeretne kiszakadni a mindennapjaiból, a családból, a házasságából. A szerkesztőként dolgozó írónő humoros, ám egyben viharos regényt írt, amelynek központi témája nem csak a negyvenes családanyákat érinti és érdekelheti, hanem minden korosztályt. A regény hőse, Clarissa néhány napja úgy érzi, valami gond van vele. Méghozzá éppen éjszaka törnek rá viharos vágyak. Így, közel a negyvenhez, tippelgetni kezd: ugyan mi lehet a gondjai hátterében? Ilyen az, amikor a kapuzárási pánik beköszön? Vagy talán máris a menopauza szórakozik vele? Tanácstalan: mi a jó nyavalya fészkelhette be magát az álmaiba, felborítva lelki egyensúlyát, mígnem barátnője, Rose ki nem rángatja otthonról, és el nem viszi egy beachbuliba. Ott aztán minden világossá válik számára... Berlin zártkörű bulijaiba keveredni olyan kalandokat jelent, melyekről eddig álmodni sem mert.

Kiadó: Erawan Kiadó
Ár: 2990 Ft

Elizabeth Gilbert: New York lányai

Az Ízek, imák, szerelmek szerzője most egy olyan memoárral lepte meg az olvasókat, amely mindenkit visszarepít az 1940-es évek New Yorkjának színházi világába. A 89 éves Vivian, a kalandos életű főszereplő visszaemlékezéseit olvashatjuk, amely igencsak keserédes számára: olykor örömmel, máskor megbánással tekint vissza fiatalságára és élete meghatározó pontjaira, amik jelentős hatással voltak jövőjére nézve. A könyv az igazi szerelem természetét kutatja, amit az emberi vágyak és kapcsolatok ábrázolása tesz páratlan, romantikus történetté.

Kiadó: Partvonal Kiadó
Ár: 4499 Ft

Székely Nagy György: A Jóember

A szerző 61 éves, aki korábban egy hipermarket-hálózat könyvrészlegének sikeres menedzsere volt, ám végül személyzeti vezető feleségével együtt úgy döntöttek, új életet kezdenek egy távoli országban. Bristolba költöztek, ahol fizikai munkát végeznek. Mellette megszületett György első regénye, A Jóember, amely egy magyar szívsebészről szól, aki külföldön valósítja meg az álmait. A regény főszereplője egy főrangú pártfunkcionárius fia, Megyeri Norbert, aki a nyolcvanas évek Magyarországán indul el az emberré, jó emberré válás útján. Nem tud és nem akar megalkudni, élni a szülei adta előnyökkel. Napról napra szembesül az élet valóságával munkahelyi és magánéleti konfliktusai kegyetlenül nehéz döntésre kényszerítik: elhagyja az országot. Idegen földön bizonyít: újra és újra képes felállni a padlóról, kimenekül életveszélyből, eközben megmutatja emberségét és kivételes sebészi képességeit. Poklokat jár be és csúcsokra jut föl. Csalódik szerelemben, barátságban, mígnem egyszer egy váratlan esemény meghozza neki az igaz boldogságot, amely talán örökké tart...

Kiadó: Erawan Kiadó
Ár: 2990 Ft

Henrietta Westman: A Vincenthez vezető út

A történet két főszereplője Malin és Claes, akik rengeteget küzdöttek azért, hogy saját gyermekük lehessen, Malin ugyanis méh nélkül született. Ewa azonban úgy döntött, hogy felajánlja a méhét a nőnek, ami egy igen kockázatos és hosszú műtéttel jár, ezzel viszont Mats Brannstrom professzor új reményt adhat a világ gyermektelen párjainak. Így születik meg tehát Vincent, az első olyan gyerek, aki átültetett méhből jött világra, a bizonytalan kimenetelű kísérlet így happy end-el végződik.

Kiadó: Partvonal Kiadó
Ár: 3999 Ft

Szénási Krisztina: Születésnap

A szerző foglalkozása mentáltréner és coach, akinek saját vállalkozása van. Krisztina egy családi születésnap történetét írta egyedi módon, monológokban, amely a történetet különösen izgalmassá és sodróvá teszi. A szerző 15 különböző karakter bőrébe bújt, kamasztól az ünnepeltig, a cselekmény szerte ágazik, a végén mégis összeérnek a szálak... Egy parti, ahol minden megváltozik...Kivételes alkalom, ám messze nem példátlan. Összejön egy család, a rokonság apraja-nagyja, hogy együtt köszöntsék fel a Nagypapát a nyolcvanötödik születésnapján. De mi történik akkor, ha egy asztalhoz ültetünk két kamaszt, egy tökéletességre görcsösen törekvő édesanyát, egy kissé bohém művészházaspárt meg egy sikeres szoftverfejlesztőt?

Kiadó: Erawan Kiadó
Ár: 3999 Ft

Szurovecz Kitti: Az egyetlen ismerős arc

A könyv főszereplője, a 28 éves egykori pszichológia szakos hallgató Dorina egy igen különleges betegségben, rövidtávú memóriazavarban szenved, ezért mindössze egy napig képes emlékezni új ismerőseire, élményeire. Egy reggel azonban arra ébred, hogy emlékszik az előző este történéseire, méghozzá arra a színházi darabra, amiben Heltai Nolen, közismert színész és szoknyapecér szerepelt. Amikor azonban az amnéziás Dorina belép a férfi életébe, fenekestül felforgatja azt, Nolen pedig rájön, hogy eddigi sekélyes életvitele mit sem ért. A lélektani regény több dologra is keresi a választ Dorina és Nolen kalandos kapcsolatának bemutatásán keresztül, valamint nagy szerepet kapnak az elfojtott érzelmek és a mélyre temetett emlékek is.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3999 Ft

Nem biztos, hogy erre a válaszra számítottál.

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Kamillát rendkívül megviselték az elmúlt évek, ám ezt a királyné nem mutatja: nem reagált Harry vádjaira, melyeket a herceg könyvében, a Spare-ben fogalmazott meg, ahogyan Károly felesége azt sem...
Sztárok
Alessandra de Osmából azáltal lett hercegné, hogy 2018-ban feleségül ment a hannoveri herceghez, Keresztély Henrikhez.
Lifestyle
Senki sem szereti az olajban tocsogó krumplit sütés után. Bár a papírtörlő sokat felszív a zsiradékból, melyben a burgonyát sütöttük, tehetünk még valamit annak érdekében, hogy ne legyen túlságosan...