Kiss Balázs Kunó: „Csak színdarab az élet, amit nagyon izgalmas végigjátszani”

Kiss Balázs Kunó író, spirituális tanító előadásai mindig teltházasak. Könyveit, melyben az adott évre asztrológiai napi útmutatót ad, rengetegen használják. Nem tartja magát szent embernek, sőt szívesen beszél élettapasztalatairól, botlásairól, hogy ezekből mások is tanulhassanak és inspirálódjanak, mert az élet már csak ilyen. Február 25-én vele is találkozhattok a Tudatos Sorsteremtés 2017 Spirituális Szemináriumon, ahol Kunó a párkapcsolati problémákról tart előadást. (x)

Számodra mit jelent a tudatos sorsteremtés?

Ha létezne ilyen, akkor nem lennének szegény, magányos és boldogtalan emberek a világban… Inkább „tudattalan sorsteremtésnek” nevezném azt, amit jelenleg az emberek tapasztalnak maguk körül. Hiszen mindenkivel mindig az történik, ami Ő valójában, mindig mindenki azt teremti maga köré, amilyennek látja a világot. Csak nem tudatos szinten, hanem a tudatalattiban lakozó én alapján. Ez pedig tele van elfojtásokkal, vélelmekkel, kiéletlen haraggal, vágyakkal is: ezt teremti maga köré mindenki. Ha feltárjuk a tudatalattit és szembe merünk nézni vele, akkor már beszélhetünk tudatos teremtésről, hiszen mindent beragyog a tudat fénye.

Valóban ekkora hatással volt Rád az édesapád által a mellékhelységben felejtett Micimackó és a Tao című könyv?

Sorsszerű volt, hogy találkozzam ezzel a világnézettel, de egyébként igen. Tulajdonképpen ma is a Tao szellemében élek, amit a Wu Wei, a „nem cselekvés”-ben fogalmaz meg: teszem a dolgomat akarat, elvárás és félelem nélkül. Nem teszek semmi sem tulajdonképpen a mai fogalmak szerint. Felkelek, elviszem a gyerekeket iskolába, elvégzem a teendőimet, de nem csinálok valójában semmit. Rajtam keresztül az élet éli magát, nekem (a személyiségemnek) ehhez nem sok köze van. És így mindig minden rendben van körülöttem.

TUDATOS SORSTEREMTÉS 2017 Spirituális Szeminárium

Asztrológia, számmisztika, kristályharmonizáció, numerológia, álomszimbólumok, párkapcsolati témák, Theta healing…

1 nap, 4 előadó, 5 különböző téma...

Bővebb információért és jegyekért LÁTOGASS EL IDE!

Magad is író vagy. Mesélnél egy kicsit a könyveidről?

Bloggerként (bár ez nagyon félrevezető kifejezés) már 2008 óta alkotom, sok száz cikk van mögöttem. Könyv formátumban már ötödik kötetnél jár a Csillagleső című sorozat, amiben minden év minden napjára elkészítettem egy egyedi asztrológiai alapú értelmezést. De semmiképpen nem szabad olyanra gondolni, amit ma az újságok lapjain horoszkóp címszó alatt talál az ember.

Ez hihetetlen, de teljesen úgy működik, mintha minden embernek személy szerint, csak neki írnék az adott napra. Elképesztően sok ilyen visszajelzés érkezik, amiben beszámolnak az olvasók, hogy „ezt pont nekik írtam”. Hiszen az asztrológia valójában önismeret, és egy adott nap asztrológiai elemzése csakis önmagunkról kell, hogy szóljon. Ez van a Csillagleső 2017-ben is.

Hogyan indult az utad, mint spirituális tanító? Változott az olvasóid köre és a témák, melyek Téged foglalkoztatnak az elmúlt években?

Először asztrológiai írásokkal és előadásokkal kezdtem, és ez annyira tetszett az olvasóknak, hogy asztrológiát is tanítottam néhány évig. Majd az önismeretben egyre jobban elmélyedve arra ébredtem rá, hogy az asztrológiai is csak egy nyelv, egy önismereti út a sok száz közül, nem jobb vagy rosszabb egyetlen útnál sem.

És ekkor már inkább azt mutattam meg az embereknek az elvonulásaimon, előadásaimon és az írásaimban, hogy miként lehet úgy élni, hogy mindig minden pillanatban azt érezzük: rendben van minden körülöttünk. Hívhatnánk megvilágosodásnak, de ez egy elcsépelt és félreértett szó, csakúgy mint a szeretet vagy az isten. Valójában ez az öntudatra ébredés, és ekkor már nincs szükség semmire sem, csak színdarab az élet, amit nagyon izgalmas végigjátszani.

Mik a céljaid 2017-ben?

Nincsenek. Pont most jelenik meg egy sok oldalas írásom a célokról, hogy miért is teljesen felesleges célokat megfogalmazni magunknak. De ami felé tartok az, hogy több időt tudjak az alkotásnak szentelni, és könyvkiadóm mindennapi feladatait egy megfelelően szakavatott kézbe tudjam tenni. Ezek foglalkoztatnak jelenleg.

Miért ezt a témát választottad? (Párkapcsolat: A NAGY hazugság)

A párkapcsolatról beszélni nagyon időszerű, mert elképesztően sok félreértés van benne, és a gyakorlat azt mutatja, hogy a minták nem működnek. És ez rengeteg önhibáztatásba vagy válásba torkollik. Nem egészséges a felbomlott egyensúly, ami férfi és női szerepek között van. Ezt szeretném egy kicsit a helyére billenteni és rengeteg illúziót lekaparni a házasság (és párkapcsolat) intézményéről. Szigorúan csak arról fogok beszélni, amit a saját bőrömön tapasztaltam.

Fotó: Sárosi Zoltán

Oldalak

Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...