Januári kínai horoszkóp: pihenéssel lesz tele a Bivaly hava

A Kutya év utolsó hónapja indul január 5-én a kínai asztrológia szerint. Olvasd el szakértőnk, Padma januári előrejelzését!

Átvezet a Disznó évébe a Fa-Bivaly hava

Lecsengtek az ünnepek, és megkezdtük az új évet, legalábbis naptári értelemben. Energetikai szinten azonban még ezt az utolsó hónapot ki kell húznunk a nagyon erőteljes Föld-Kutya évéből, melynek a majd február 5-én leköszönő legvégén sokan elmondhatjuk: kutya egy esztendő volt. A Bivaly hónapja amolyan átvezetés lesz, finomabb energiákba csomagolva búcsúzik az óév. A jin polaritás mindig lágyabb, kíméletesebb, habár ez nem jelenti azt, hogy nem történhetnek nagy jelentőségű események ebben az időszakban. Januárban a jin-fa és a jin-föld elemek hatásai fognak érvényesülni, és némileg tompítani a Kutya év temérdek jang-földjét, amely olykor földrengés szerű jelenségeket produkált sokak életében. A jin-föld most puhán beteríti a „romokat”, és apró növények kezdenek hajtani rajta. De az első a nyugalom, a pihenés, a sebek nyalogatása, a gyógyulás. Nem volt ez más, csak átrendeződés, még ha olykor túl drasztikusnak is tűnt. Új alapokon új élet kezd sarjadozni.

Próbáld kipihenni a fáradalmakat, ne sirasd azt, ami elmúlt, annak így kellett lennie. Az élet mindig megy tovább, és az a legjobb, ha vele áramlunk anélkül, hogy folyton visszanéznénk. Ott zöldellnek már az apró kis fűszálak, hogy emlékeztessenek bennünket erre.

Addig is, míg látványosabb lesz ez a folyamat, és eljön az igazi tavasz, pihenj és töltődj – legalább lelkileg mindenképpen! Teremts magadnak időt a befelé fordulásra, relaxációra, meditációra. Ha semmi kedved sietni, rohanni nyüzsögni januárban, az teljesen rendben van, és akkor mozdulsz harmóniában az energiákkal, ha ezt elfogadod, és nem erőltetsz magadra túlzott aktivitást. Ezt fontos kiemelni, mert hajlamunk lehet majd a túlerőltetésre, arra, hogy erővel kerekedjünk felül minden olyan helyzeten, amelyben ellenállásba ütközünk.

Mit hoz még a Fa-Bivaly hónap? Olvass tovább a következő oldalon!

Oldalak

Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.