Kínai asztrológia: meglepetéseket tartogat a december

Még nem búcsúzik az esztendő – legalábbis a kínai asztrológia alapjául szolgáló időszámítás szerint. Az újévi fogadalommal még várhatsz egy kicsit! Szakértőnk, Padma elárulja a részleteket.

Csodálatos jó hír már az is, hogy a tél közepén járunk

A kínai időszámítás szerinti tél évszak a Víz őselemhez köthető. A Víz uralta hónapok a következőek: november, a Disznó hava, december, a Patkány hava, és végül január, a Bivaly hava. Ekkor vége is lesz a télnek, ezzel együtt az idei Kakas évének is, és februárban már a tavasz energiái mocorognak, éled a Fa elem, amely a tavaszi hónapok energia áramlatát hozza magával. Vagyis valóban az a nagyszerű hírem van, hogy már a tél közepén járunk! A téli napfordulótól (december 21.) majd ismét hosszabbodni kezdenek a nappalok, és egyre inkább a sötétségből kivezető szakaszát éljük a téli időszaknak. Természetesen még a befelé fordulásé és inaktivitásé lesz a főszerep. Ha az ünnepi készülődésben nem is annyira, de az ünnepek alatti szabadságok idején alkalmunk lesz megállni, kikapcsolódni, és a számunkra legfontosabb dolgokra irányítani figyelmünket. A Víz elemmel harmóniában létezve fontos, hogy találjunk alkalmat a leállásra, befelé fordulásra.

Ha részleteiben nézzük az elemek körforgásának decembert meghatározó állapotát, elmondhatjuk, hogy az év utolsó előtti hónapja, amely december 6-án kezdődik, még tartogathat meglepetéseket, akár kellemetlen szituációkat is. Egészen szeptembertől kezdődően húzódik a szexuális botrányok kipattanásának időszaka, legmélyebb bugyra talán az októberi Kutya hónapja volt. A Disznó (november) havában a jelenség folytatódott, és hatása decemberben még mindig érezhető lesz, hiszen ezeknek az eseteknek van egy olyan aspektusa, hogy az áldozatok mintegy belesodródnak a számukra kényelmetlen, sőt elfogadhatatlan helyzetbe, nem mernek ellenszegülni, nemet mondani, és ezzel felvállalni annak minden kellemetlenségét, hogy kiálltak magukért. Mert ehhez mindig bátorság kell. Végül a helyzet sokkal rosszabb lesz, és egyre nehezebb lesz sérülések nélkül kijönni belőle. A mi kis életünkben ugyanaz az energetika zajlik, mint a hírességekében, így vizsgáld meg, van-e ilyen helyzet az életedben? Elnyomod-e az ellenérzéseidet valaki kedvéért, csak hogy neki jó legyen? Ezzel igazából neki sem használsz, magadnak pedig rengeteget ártasz. Itt az idő, és az üzenet: állj ki magadért! Mondj nemet bátran! Hidd el, ez lesz a kisebbik rossz, ami történhet. Ha ezért valaki búcsút int neked, menjen! Isten vele! Nem tehetett volna téged úgysem boldoggá sosem egy ilyen dinamikájú kapcsolat. Becsüld magad ennél többre!

Mire számíthatsz még? Olvass tovább a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!