Kihagyhatatlan őszi program - Visegrádi együttműködés a zene nyelvén

Idén szeptember 11-15. között, immár második alkalommal rendezik meg a V4 Nemzetközi Zongorafesztivált, aminek ismét Sárospatak ad majd otthont. (x)

A fellépők között olyan világhírű zongoraművészeket köszönthetünk, mint Balázs János, Bonyai Apolka, Peter Donohoe angol művész, Sergey Kuznetsov, vagy a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Szakcsi Lakatos Béla.

Világszínvonalú előadások

A 2019. évi V4 Nemzetközi Zongorafesztivál nyitó hangversenyén Bonnyai Apolka és Balázs János, valamint a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában az alábbi művek csendülnek fel:

  • W. A. Mozart: c-moll Adagio és Fúga
  • W. A. Mozart: Esz-dúr versenymű két zongorára K. 365
  • F. Schubert: V. (B-dúr) szimfónia D.485

Ezt követi Sergey Kuznetsov orosz zongoraművész két félidős szólóestje szeptember 12-én csütörtökön, 19.30-kor a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Imatermében, de ugyanitt ad hangversenyt Ladislav Fanzowitz szlovák zongoraművész is szeptember 13-án pénteken, 17.00 órakor. A napot Alexander Melnikov szólóestje zárja 19:30-kor.

A szombati napon sem lesz hiány izgalmas előadásokban, ekkor lép ugyanis színpadra Boros Misi, a 2014-es Virtuózok korcsoport győztese egy matinékoncerttel, hallhatjuk Lucas Krupinski lengyel művész hangversenyét, valamint Szakcsi Lakatos Béla improvizációs estjére is ezen a napon kerül sor.

A vasárnapi zárónapon sem fognak unatkozni a zenekedvelők, hiszen délelőtt 11 órakor Rákász Gergely ingyenes orgonakoncertje kápráztatja majd el a nagyérdeműt, a Trio Bohemo kamaraestet pedig Peter Donohoe szólóestje követi, méltó befejezéseként az ötnapos rendezvénynek.

További részletek és információk: https://pianofest.hu
Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/venue/v4-zongorafesztival

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!