Lifestyle

Pusztító járványként sújtja a nőket a kiégés: ez a korosztály a leginkább érintett

A világjárvány mindannyiunkat kimerített, azonban a The Exhaustion Gap tanulmánya szerint a kiégés a nőket sújtja a legsúlyosabban.

A fiatal, középkorú nőket fenyegeti

A kutatók megállapították, hogy a nők kétharmada érzi magán a kiégés jeleit, a legsúlyosabban a 25-34 éves nők csoportja volt érintett. Ebben a korosztályban volt a legmagasabb a kiégés aránya, az Egyesült Királyságban 71%, az Egyesült Államokban pedig 83%. Ehhez képest az amerikai férfiaknak csak 50%-a számolt be ugyanerről.

A tanulmány arra is rávilágított, hogy a nők karrierjét az elmúlt két évben a Covid erősen visszavetette: 66%-uk nem kapott semmiféle fizetésemelést a járvány kezdete óta. A magukat túlhajszoltnak és alulfizetettnek érző nők 64%-a azt mondta, hogy több időt szeretne magára szánni, 53%-uk pedig több időt szeretne fektetni érdeklődési körébe és hobbijaiba.

Amellett, hogy a nők több kimerültségről és kevesebb motivációról számoltak be, mint férfi társaik, kétszer annyi nő, mint férfi mondta azt, hogy a világjárvány óta elszigeteltebbnek érzi magát.

A cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nagyon egyszerű, el sem lehet rontani, ráadásul egy mindössze 2 perces módszerről van szó, tehát nem időigényes.
Sztárok
Legalábbis ezt állítja az „új Nostradamus”, aki több, már bekövetkezett eseményt is megjósolt korábban.