Kiderült: ezért szeretünk meg korábban utált ételeket egyik napról a másikra
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/cikkek/kislany_utal_brokkoli_zoldseg_123rf_lead.jpg?itok=xuIczPke)
Mitől lett hirtelen finom a brokkoli és a spenót? Nem, ennek semmi köze a felnőtté váláshoz, ennél sokkal egyszerűbb a válasz.
A zöldség mégis…finom?
Most őszintén, ki nem vitatkozott soha a szüleivel ebédnél, ha spenót, sóska, tökfőzelék vagy ne adj Isten brokkoli került a tányérra? A „nem ízlik” válasz valahogy sosem volt elegendő arra, hogy megússzuk a zöldségek elfogyasztását, így hát nem csoda, ha pár évvel később meglepődve tapasztaljuk, hogy legszívesebben tonnaszámra falnánk ezeket. Mi változott? Nos, nem mi lettünk érettebbek, csupán az ízlelőbimbóink születtek újjá. Részletek a galériában!
Mai szemmel el se tudjuk képzelni, milyen lehetett nőnek lenni az ókorban, mikor még nem léteztek olyan dolgok, mint a tampon, vagy a tisztasági betét. Most megmutatjuk, mit használtak a hölgyek ezek helyett.