Lifestyle

Cigarettacsikken talált DNS segítségével derítettek fel egy 29 évvel ezelőtti gyilkosságot Kecskeméten

Már meg is találták a csaknem három évtizeddel ezelőtt, különleges kegyetlenséggel elkövetett emberölés feltételezett tetteseit.

Három évtizedes rejtély oldódhatott meg

Egy huszonkilenc évvel ezelőtt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés feltételezett tetteseit találták meg a Bács-Kiskun megyei rendőrök - jelentették be szerdán Kecskeméten. Az elkövetők a lakást a jelenlegi adatok szerint több százezer forint készpénzzel hagyták el.

Kovács Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője sajtótájékoztatón elmondta: 1993 őszén nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel öltek meg egy egyedülálló, özvegy nőt Soltvadkerten.

Az ügyben két évvel ezelőtt újították fel a nyomozást, számos közvetett tanút hallgattak ki, és DNS-vizsgálattal azonosítottak két, a bűncselekmény elkövetésekor még csak 22 éves román állampolgárt - ismertette.

Az egyik gyanúsítottat, egy nőt - bűnügyi jogsegély útján, nemzetközi elfogatóparancs alapján - májusban vették át a román igazságügyi szervektől. Férfi társát - aki más bűncselekmények miatt jogerős börtönbüntetését töltötte Romániában - ideiglenesen, az eljárás lefolytatásának idejére augusztusban hozták át Magyarországra - tette hozzá.

Mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki, és letartóztatásban várják a büntetőeljárás végét.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...