Lifestyle

Betiltják a delfinek és bálnák fogságában tartását - Nagy lépést tett Kanada

Megszavazták a törvényt.

Free Willy

Kanadában hétfőn szavazták meg azt a törvényt, amely betiltja a bálnák és delfinek fogságban tartását, illetve szaporítását. A "Free Willy" nevű törvényjavaslatot először 2015-ben kezdték tárgyalni, elsődleges célja pedig, hogy megvédje az állatokat a szórakoztató showktól, illetve az élményparkokhoz kapcsolódó traumáktól. Jogsértés esetén akár 200 ezer kanadai dollárral (kb. 42 580 000 Ft) is büntethető az, aki megszegi az új törvényt. A jelenlegi delfinektől és bálnáktól ugyan nem kell megválniuk az állatkerteknek és az akváiumoknak, azonban újat már nem vehetnek és nem is adhatnak el más parkoknak. A törvényjavaslat ezen kívül azt is magába foglalja, hogy a meglévő állatok többet nem adhatnak elő trükköket és nem szerepelhetnek showkban, szórakoztatási célzattal. Azonban nem akadályozza sérült állatok mentését, a rehabilitációt, illetve a kutatásokat. "Győzelem ez minden kanadainak, akik azt akarják, hogy az országuk humánusabb legyen" - mondta el Rebecca Aldworth, a Humane Society International kanadai részlegének ügyvezető igazgatója.

Kép:123rf.com

Több, mint 500 ezer dollárt költött az állatbarát technológiára a cirkusz.

Leadfotó:123rf.com, Kép: 123rf.com

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Home&Design
Nálad sincs légkondi a lakásban? Ne csüggedj, néhány ügyes trükkel gond nélkül lehűtheted a lakást a legnagyobb melegben is.
Utazás
Sokak számára a nyári szabadság utazásról, feltöltődésről szól. Egy friss kutatás felmérte, hogyan készülünk mi magyarok a nyaralásra, mennyire vagyunk elővigyázatosak és milyen stratégiákkal...
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.