Ez a csodálatos fűszer a front alatt is elmulasztja a fejfájást, de a menstruációs görcsök ellen is hatásos

Sok fűszer van a konyhában, amit gyakrabban kellene fogyasztanunk, ráadásul az ételeket is feldobhatjuk vele. Most ezt az ízesítőt elővehetjük a hidegfront alatt, mivel hatásos lesz a fejünkre.

Az íze is fenomenális, ha jól kombináljuk

A kakukkfű egy kis örökzöld fűszer, valamint gyógynövény, mely a mentafélék családjába tartozik. A Földközi-tenger vidékéről származik, és már az ókori Egyiptomban és Görögországban is ismerték és használták.

Az ókori egyiptomiak balzsamozáshoz, a görögök pedig fürdőikben és templomaikban füstölőként használták. Ma már fűszerként ismerjük, ami gyakorlatilag elengedhetetlen a konyhában.

Merjük bátrabban használni, mivel számtalan egészségügyi előnye van. A galériánkban megmutatjuk, hogy mik ezek!

A kakukkfű kiválóan alkalmas számos étel ízesítésére. Használhatjuk húsokhoz, levesekhez, pörköltekhez és mártásokhoz egyaránt. A friss kakukkfűnek élénk az íze, míg a szárított kakukkfű koncentráltabb ízhatást eredményez. A fűszer mélyebbé és összetettebbé teszi az ételeket, ezért kedvelt a séfek, és az otthoni szakácsok körében is.
Kattints a további képekért!

A szakértők arra bíztatnak mindenkit, hogy fogyasszanak minél többet ebből a csodálatos fűszernövényből. Frissen szinte bármilyen ételt fel tudunk dobni vele!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!