Innen ismerheted fel, hogy jó munkahelyen dolgozol

Bár egy munkahely sem lehet tökéletes, mindig az legyen a célunk, hogy a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk ki. Mert ilyet igenis lehet találni. De mik a jellemzői egy jó munkahelynek? Szakértőnk, Őri Júlia válaszol.

Van ideális munkahely? Milyen szempontok számítanak?

Röviden válaszolva nincs, de ahol jól érezzük magunkat, az már majdnem ideális. Rengetegféle munkahely, munkakörnyezet létezik, nem is célom ezeknek a lehetőségeknek a felsorolása. De biztosan vannak olyan általánosan megfogalmazható jellemzők, amitől jól vagy rosszul érezzük magunkat.

A munkahely tisztasága, megközelíthetősége, a munkaerő piacon megítélt helyzete, a vállalati kultúra, a biztonságos munka környezet nagymértékben befolyásol minket. Az is hatással van ránk, hogyan érezzük magunkat a kollégákkal, mennyire tudunk együtt dolgozni, segíteni egymást.

Ugyan a munkahelyre nem barátkozni és barátot keresni járunk, de nem baj, ha az érdekes és nekünk megfelelő kihívást jelentő munka mellett még a személyes kapcsolataink is jól alakulnak. De lehetőleg hagyjuk munkahelyen kívül a baráti kapcsolatokat, ne terheljük a munkakörnyezetünket és ne okozzunk fölösleges feszültséget a munka rovására történő pusmogással.

Fontosnak tartom az anyagi javak szerepét is, ahogy a reklám mondja, van az a pénz, amiért korpás a hajam. A viccet félretéve, egy reális, a tudásunkat, tapasztalatunkat figyelembe vevő jövedelem szint mellett biztosan elnézőbbek vagyunk egyéb más, kisebb hiányossággal szemben.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: Therefore Now

Oldalak