Lifestyle

Kalandos leleplezés: Írországban fogták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt

A bűnöző a magyar rendőrség legkeresettebb személyeinek TOP 50-es listáján szerepelt.

Dublinban érték tetten a magyar csalókat

Újabb unokás csalók kerültek rendőrkézre, ezúttal az írországi Dublinban - írja saját honlapján megjelentetett közleményében a magyar rendőrség. Hozzáteszik: a 36 éves K. Györggyel és élettársával, a szintén 36 éves Cs. Ildikóval szemben többek között a Budai Központi Kerületi Bíróság bocsátott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot, bűnszervezetben elkövetett csalás és zsarolás bűntette miatt. K. György a rendőrség legkeresettebb személyeinek TOP50-es listáján is szerepelt. Az elkövetők a felelősségre vonás elől külföldre menekültek, ezért az elfogásuk érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály nyomozói a BRFK bűnügyi szerveivel együttműködve, az ő információik alapján felderítették a lehetséges tartózkodási helyüket, majd a beszerzett adatok alapján nemzetközi bűnügyi együttműködést kezdeményeztek.

A KR NNI fejvadászai az Egyesült Királyság bűnüldöző szerveivel közösen azonosították a pár lehetséges tartózkodási helyét Belfastban, ahol 2022. február 7-én, összehangolt akció keretében megkísérelték elfogni őket. A körözött személyeknek sikerült a belfasti tartózkodási helyükről elmenekülni. A fejvadászok azonban nem adták fel a kutatást, és sikerült megállapítani, hogy Írországba szöktek az angol rendőrség elől. A KR NNI nyomozói, az ENFAST (Európai Célkörözési Egységek Hálózata) hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot az Ír Köztársaság központi célkörözési egységével, akikkel együttműködve K. György és Cs. Ildikó újabb tartózkodási helyét is azonosították. Az ír rendőrök végül 2022. február 18-án, az esti órákban Dublin városában fogták el a két magyar szökevényt.

Kiadatásukról az ír hatóságok a későbbiekben döntenek.

Fotó: 123rf

A 35 éves Zachary Horwitz a Ponzi-séma alapján követte el a csalássorozatot, felfoghatatlan mennyiségű pénzt csalt ki áldozataitól. A pilótajátékért 24 hónap börtönbüntetést kapott.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Sokszor éri baleset a körmeinket, éppen emiatt előfordul, hogy muszáj a többit is lereszelni. De ne aggódj, röviden hosszon is nagyon jól mutatnak az egyes manikűrök.
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.