Lifestyle

Újabb agyafúrt átverés terjed hazánkban: ha ilyen SMS-t kapsz, soha ne nyisd meg a benne található linket!

Adathalász csalók veszélyes tevékenységére figyelmeztet új közleményében az OTP Bank.

Hamisan arról tájékoztatják az ügyfeleket, hogy le lett tiltva a bankkártyájuk

Internetes csalók az OTP Bank nevében küldött SMS-ek segítségével próbálják kicsalni az ügyfelek adatait – figyelmeztet közleményében az OTP Bank.

Az MTI-nek küldött tájékoztató szerint az üzenetekben hamisan arról tájékoztatják az ügyfeleket, hogy a bankkártyájuk le lett tiltva, és a feloldáshoz egy rövidített, de az OTP Bank nevét tartalmazó weboldalra való kattintást kérik. Az OTP Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az sms-t nem a bank küldte, a benne szereplő linkre ne kattintsanak, mert az egy adathalász oldalra visz, ahol az adathalászok megpróbálják az ügyfelek elektronikus bankoláshoz szükséges adatait megszerezni.

A bank arra kéri ügyfeleit, hogy az SMS-üzenetben vagy e-mailben kapott linkre való kattintás helyett a hivatkozott oldalt minden esetben a böngésző kedvenceiben elmentett, vagy a böngészőbe közvetlenül begépelt módon nyissák meg. Ha adataik adathalász csalók kezébe kerültek, a lehető leghamarabb jelezzék az esetet az OTP Banknak.

Fotó: 123rf

Harminc esztendővel ezelőtt, 1992. december 3-án küldték el a világ első SMS-üzenetét. Kíváncsi vagy, mit tartalmazott?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A zenész májrákban szenvedett, 85 éves korában halt meg a maryland-i Bowie-ban.
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.
Recept
Valentin-napon sem muszáj egészségtelen édességekkel tömni magunkat, ezért mutatunk pár szuper egyszerű, finom és egészséges receptet.