Lifestyle

Ne gondold, hogy te nem lehetsz áldozat - Tévhitek a kiberbiztonságról

Felhasználók széles körében egészen megdöbbentő tévhitek élnek a kibertámadásokról. Az "Európai Kiberhónap" egyik célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét az ránk leselkedő veszélyekre. Összeszedtük a leggyakoribb tévhiteket.

Egyszerű felhasználóként biztonságban vagyok, a hackerek a nagyobb halakra vadásznak

A Heimdal Security védelmi megoldásait itthon forgalmazó Maxvalor szakemberei, illetve a Statista friss kimutatása szerint a magyarok több mint fele kételkedik abban, hogy internetes felhasználói fiókját feltörhetik (56%). Ennél csak a kínai felhasználók magabiztosabbak biztonságukat illetően. A globális felmérésből az is kiderül, hogy átlagosan minden harmadik (34%) ember számít olyan támadásra, amiben a hackerek az e-mail, közösségi média, illetve banki felhasználói fiókját veszik célba.

Senki ne gondolja, hogy biztonságban van a kiberbűnözők elől

A mai napig sokan úgy gondolják, hogy az internet méretéből adódóan kizárt, hogy célpontokká váljanak, vagy ha így is lenne, nincs olyan értékes adat a birtokukban, amit a hackerek ellophatnának. Valójában csak idő kérdése, hogy az ilyen szemléletű felhasználókra a támadók lecsapjanak. A mai online bűnözők ugyanis már automatizált robotok segítségével szondázzák a világhálót, és válogatás nélkül mérnek csapást a védelem nélkül használt eszközeinkre.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Lifestyle
Az eggs benedictet sokan elkészítenék néha otthon villásreggelire, de amikor megtudják, hogy például buggyantott tojás kell hozzá, az mindenkinek a kedvét el szokta venni.
Sztárok
ByeAlex nem rejtette véka alá, hogy utálta ezt az állást, és a főnökével sem jött ki túl jó. Már a barátai is tudják róla, hogy van, amikor nem szabad hozzászólni.