Lifestyle

Olyan újításokkal rukkol elő az Instagram, amik minden felhasználót dühíteni fognak

Kellemetlen, de szükségszerűnek ítélt újításokkal fogja borzolni a kedélyeket a népszerű közösségi médiás platform.

Eláraszthatják az Instát a hirdetések

A válság hatására jelentős mértékben beszűkült a hirdetési piac, ami komoly veszteséget jelent a Meta óriásvállalat számára. A cég már ki is találta a legmegfelelőbbnek tűnő megoldási módozatot, ezzel azonban sok Instagram-felhasználót magukra haragíthatnak - számolt be róla a TechCrunch. A világ egyik legkeresettebb közösségi médiás felületén ugyanis nemsokára elkezdik tesztelni a keresési eredmények között megjelenő hirdetések modelljét.

Ezekkel akkor találkozhatunk majd az Instagramon, ha egy adott kifejezésre rákeresve a megjelenített bejegyzések között megnyitunk egyet, majd arról tovább görgetünk. Ha például a bőrápolás kulcsszóra keresünk rá, bármely odavágó cég hirdetése megjelenhet.

Ez azonban még nem minden, Mark Zuckerbergék egy másik újítással is készülnek, ez a Reminder Ads nevet viseli, s célja, hogy a különböző vállalatok könnyebben emlékeztessék a felhasználókat valamely közeljövőben esedékes eseményre (például bemutatóra, koncertre vagy fesztiválra). Erre egyébként maguk az Instagram-felhasználók iratkozhatnak majd fel, s háromfajta értesítésből válogathatnak: egy nappal és 15 perccel az esemény kezdete előtt, valamint annak indulásakor. Miután a tesztelési időszak véget ért, a Meta széles körben is bevezeti az új hirdetési funkciókat, méghozzá a következő hónapokban.

Fotó: 123rf

2022-ben Brüsszel iránymutatásának megfelelően az Európai Unió szakhatóságai döntöttek arról, hogy 2023 március 31-től a mobilszolgáltatóknak törölniük kell a nullás díjszabást az alkalmazásaikra, ami azt jelenti, hogy a Facebook, a Messenger és más appok fizetőssé válnak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az X-men-filmekben Jean Grey-t alakító színésznő, Famke Janssen elképesztő átalakuláson ment át az utóbbi időben – és sajnos nem jó értelemben.
Utazás
Ötmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá duzzad és egyszerűen "elnyeli" a Földet. A folyamat a tudósok szerint visszafordíthatatlannak tűnik. Vagy mégsem?