Lifestyle

Azt hitte, csak influenzája van - gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták az orvosok

A rémült nő fejében megfordult, hogy esetleg daganatos betegségben szenved, de az orvosok diagnózisa bizonyos értelemben még szörnyűbb volt.

A "csendes gyilkos"

A 45 esztendős Dee Moore influenzaszerű tüneteket észlelt magán, s kisvártatva orvoshoz is fordult betegségével. A birminghami nőt a Mirror cikke szerint hosszú hetekig kínozták a nem múló panaszok - fejfájása például az elviselhetetlenség határáig fokozódott -, míg rászánta magát a kórházi kivizsgálásra. Az orvosok megállapították, hogy gyakorlatilag leállt a veséi működése. Több mint nyolc hetet töltött kórházban, majd a szakemberek lesújtó diagnózist közöltek vele: krónikus vesebetegségben szenved. A kórt sokszor "csendes gyilkosnak" is nevezik, ugyanis gyógyíthatatlan betegségről van szó, ami ráadásul addig nem is jár tünetekkel, amíg nem válik súlyossá.

A 45 éves édesanyát szíven ütötte a váratlan diagnózis - már csak azért is, mert korábban sosem volt gondja a veséjével, mi több, világéletében egészségesen étkezett, sportolt, kerülte az alkoholt és az egyéb káros szenvedélyeket. Mielőtt felállították a diagnózist, az orvosok azt mondták Dee-nek, lehetséges, hogy tuberkulózisban szenved, de azt sem lehet kizárni, hogy daganatos betegség áll a tünetek hátterében. Mióta szembesült az igazsággal, a nő veseharcosnak nevezi magát.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Lifestyle
Bed&Love
Mi áll a 35 éven aluli férfiak körében egyre népszerűbb gyakorlat hátterében?
Lifestyle
A Skorpió csúcsformában lesz a következő hetekben! Íme, júniusi előrejelzésünk!
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.