Lifestyle

Így strandoltunk régen - felismered, melyik fürdőhely van a fotón?

Utazzunk vissza egy kicsit képzeletben a boldog békeidőkbe és nézzük meg, milyenek voltak a múlt felkapott fürdőhelyei.

Hazánk a fürdőzés fellegvára

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Magyarország a fürdőzés egyik fellegvára, télen és nyáron egyaránt – szó szerint – lubickolhatunk a legjobb fürdőhelyekben, legyen szó mesterségesen épített strandról vagy tóparti fürdőhelyről. A korai fürdőhelyek, strandok közül a legtöbb a mai napig üzemel, bár az évtizedek során számos átalakításon estek át mind működésüket, mind külsejüket illetően.

Te vajon felismernéd a legnépszerűbb fürdőhelyeket a korabeli fotók alapján? Kattints galériánkra!

A margitszigeti Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő volt az első szabadtéri fürdő Budapesten. Az 1919-ben megnyitott strand csak 1921-ben érte el akkori végső formáját. Eredetileg három medencével és egy dunai, úgynevezett kosaras uszodával rendelkezett. A több mint 5000 m2-es nagymedence volt akkoriban Európa legnagyobb strandmedencéje. Az új strand elképesztő népszerűségnek örvendett, az elkövetkező években kétszer is kellett bővíteni.
Kattints a további képekért!

Üsd fel a régi fotóalbumot és meríts ihletet, ugyanis nagyszüleink nagyobb kanállal falták az életet, mint manapság mi. Íme a bizonyíték.

Leadfotó: Fortepan / Divéky István

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!