Vegyél egy tiszta, légmentesen zárható kis üveget – lehet befőttes üveg, vagy akár fűszertartó is. Ebben keverj össze kb. 3 evőkanál szódabikarbónát és 1 teáskanál őrölt fahéjat. Rázd össze az egészet, majd az üveget hagyd nyitva, és tedd a hűtő egyik polcára, lehetőleg középre, hogy minél nagyobb felületen érje a levegő áramlása. Az üvegcsét benthagyhatod 3–5 napig, utána azonban cseréld ki, mivel a szódabikarbóna elhasználódik, a fahéj illata pedig elillan, és így már nem működik hatékonyan a csodaduó. A fahéj hatékonysága nemcsak az illatosításban, hanem az aktív szagtalanításban is rejlik: a mikroorganizmusok sejtfalát gyengíti, miközben a szódabikarbóna semlegesíti az aroma-, zsírsav- és aldehidcsoportú kellemetlen molekulákat.
2/3
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Vegyél egy tiszta, légmentesen zárható kis üveget – lehet befőttes üveg, vagy akár fűszertartó is. Ebben keverj össze kb. 3 evőkanál szódabikarbónát és 1 teáskanál őrölt fahéjat. Rázd össze az egészet, majd az üveget hagyd nyitva, és tedd a hűtő egyik polcára, lehetőleg középre, hogy minél nagyobb felületen érje a levegő áramlása. Az üvegcsét benthagyhatod 3–5 napig, utána azonban cseréld ki, mivel a szódabikarbóna elhasználódik, a fahéj illata pedig elillan, és így már nem működik hatékonyan a csodaduó. A fahéj hatékonysága nemcsak az illatosításban, hanem az aktív szagtalanításban is rejlik: a mikroorganizmusok sejtfalát gyengíti, miközben a szódabikarbóna semlegesíti az aroma-, zsírsav- és aldehidcsoportú kellemetlen molekulákat.