Mert a humor mindenre orvosság - 5 kihagyhatatlan könyv a tavaszi napokra

Tavasszal sem kell gondolkodnod, hogy milyen könyvet olvass legközelebb. 5 olyan könyvet gyűjtöttünk össze, amikben a humoré a főszerep. Az idő rohan mellettünk, ezért olyan történeteket mutatunk most be, amik kiragadnak a hétköznapokból. Megtudhatod hogyan használd a humort a kapcsolati problémákban, hogyan tedd a mindennapi anyai küzdelmeket vígjátékká és hogy mi rejtőzik a folyton mosolygó emberek, a végeérhetetlen poénok mögött.

V. Kulcsár Ildikó: Anyák, nagyik és más szent őrültek - Szeretnélek(pont)jaj!

A különleges humorú írónő, akinek immár 17 műve jelent meg, ezúttal sem okozott csalódást. Ahogy eddig mindig, legújabb regényében is megmutatja hogy vegyük észre az élet apró örömeit, megtanít arra, hogy az életben csupán megoldandó feladatok vannak, problémák nem léteznek.

Az Anyák, nagyik és szent őrültek c. legújabb regénye egyszerre egy frissítő, humoros élmény, ugyanakkor tükröt mutat saját magunk és az emberi kapcsolataiank elé. Megtanítja, hogy milyen kulcsfontosságú lehet egy kapcsolatban a humor használata, a mondatokban magunkra, az életünkre ismerünk és saját kapcsolatainkra. Nevetve, sírva, akár megvilágosulva falhatjuk a lapokat, miközben még jobban megismerjük saját magunkat és a körülöttünk élőket. Izgalmas, üdítő olvasmány lehet a fiatalok, a "felnőtt gyerekek" számára is, épp úgy, mint anyáknak, nagymamáknak, unokáknak, akár férjeknek is.

Kiadó: Central Könyvek

Ár: 3290 Ft

David Itzkoff: Robin

Talán nyugodtan mondhatjuk, hogy a világ egyik legközkedveltebb szórakoztatóművésze Robin Williams, aki széles mosolyával, kiemelkedő humorával és tehetségével, folytonos vicceivel mindenkit levett a lábáról. Olyan ismert filmekből emlékezhetünk rá, mint például a Jó reggelt Vietnám!, A Holt költők társasága, a Mrs. Doubtfire, de az Aladdinban is ő adott hangot a mókás, kék lámpás szellemnek, Dzsininek. Talán az Oscar-díjas alakításában a Good Will Huntingban kaphattunk egy apró képet arról, hogy ő talán mégsem olyan vidám és viccelődő, ahogy az egész világ megismerte.

A folyton bohóckodó, rendkívül tehetséges színész szenvedett az ellentmondásos érzelmektől, a mély önbizalomhiánytól, a depresszíótól, az alkoholfüggőségtől. David Itzkoff a színészt ezúttal egy más szemszögből mutatja meg, az óriási sikerek mellett felfedi a szerep mögötti embert, a valóságot, a küzdelmet. A színész tragikus halála is alátámasztotta a mondást, miszerint "A legvicesebb emberek gyakran a legszomorúbbak". A lenyűgöző portré, több száz, barátokkal, családtagokkal, szomszédokkal folytatott interjú segítségével bemutatja egy zseni érzelmi küzdelmét, aki mindent megtett, hogy másokat megnevettessen.

Kiadó: Partvonal Kiadó

Ár: 4999 Ft

Gill Sims: Hát persze, hogy káromkodom!!! - Egy elcsigázott anya naplója 2.

Gill Sims első regénye, a Hát persze hogy iszom!!! Nagy-Britanniában a sikerlisták élén szerepelt 2017-ben. Az írónő Skóciában él férjével, két gyermekével és az engedetlen terrierrel, Judgyval, aki hamar bebizonyította, hogy ő az úr a házban.
Gill legkedveltebb időtöltése a borozgatás, miközben a közösségi médiát böngészi, a fiatalságán mereng teljesen hasztalanul, és Judgyt hajkurássza, amikor az eb úgy dönt, hogy átruccan a szomszédokhoz.

Legújabb regényében egy modern anyuka életébe csöppenünk, akinek ingadozó lábakon áll a házassága, kamasz gyerekei modern problémáit próbálja megoldani valahogy, miközben minden erejével helyt próbál állni a munka világa és a család közt, mindenközben azon van, hogy elkerülje a totális káoszt. A mai rohanó világban, szinte bárki azonosulhat az említett problémák legalább egyikével, épp ezért kitűnő olvasmány dolgozó nők, anyák számára, a történetet olvasva azt érezhetjük, hogy: Na végre! Tudtam, hogy nem vagyok ezzel egyedül.

Kiadó: Partvonal Kiadó

Ár: 3699 Ft

Rachel Hollis: Szabadulj meg végre a hazugsáoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy!

Vicces barátnő rendel! Ha épp nem tudsz találkozni a legjobb barátnőddel, vagy szükséged van rá, hogy a hétköznapi problémákat egy viccesebb perspektívából lásd, meg is van a neked való könyv! Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világ csak nekünk állt fejtetőre és az összes szerencsétlenség, az összes probléma ránk zúdul, büntet minket az ég, vagy valaki ott fent pikkel ránk, amiért semmi sem sikerül.

Rachel Hollis azonban meggyőz minket arról, hogy ez hatalmas badarság, és nem, egyáltalán nem vagyunk egyedül a problémáinkkal. Lehengerlő energiáival, szenvedélyével, sziporkázó humorával segíti, és ösztönzi az olvasót a kiteljesedésre, a bátorságra, a magabiztosságra és az örömre.

Kiadó: Partvonal Kiadó

Ár: 3699 Ft

Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv

Április 22-én, a Föld Napján jelent meg az írónő műve, ami napjaink talán legfontosabb problémája köré épül. A gyerekeknek és szüleiknek szóló ismeretterjesztő könyv olyan fontos ügyeket tár a gyerekszemek elé, mint a klímaváltozás, a túlnépesedés, vagy az ökológiai lábnyom. Az írónő a gyerekek számára is érthetővé és kézzelfoghatóvá teszi a problémát, képi megjelenítéssel, okos magyarázatokkal és rengeteg humorral.

A könyv az emberiség legégetőbb ügyét meséli el az ifjúságnak, hiszen nekik kell helyrehozni azt, amit a náluk idősebbek elrontottak. Megtanítja a fiatal olvasóknak, miért olyan fontos a Föld szeretete és megóvása, hogy miért van veszélyben és mit kell ellene tenni. Egy olyan feladatokkal, kérdésekkel teli történet, amit minden fiatal gyereknek el kellene olvasnia.

Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.

Ár: 2990 Ft

Ismerjük meg a tavasz leggyönyörűbb virágát!

Leadfotó:123rf.com, Fotók: Libri.hu, Pozsonyi Pagony, Partvonal,

Oldalak

Szólj hozzá Te is!