Horoszkóp: Ez a csillagjegy mindig tele van energiával

Mit várhatunk el és mit nem, egy – egy csillagjegytől?

Mindent az Oroszlánról

Mindenki tudja, melyik csillagjegyben született.

Hallva róla itt, olvasva róla ott – magunkra ismerünk többé/ kevésbé.

Ahol a Napunk áll, ott tudunk igazán ragyogni, arra a jegyre jellemző módón, területeken.

Igaz, soha semmi sem csak fekete vagy fehér, színárnyalatok sokaságai vagyunk. Napunk mellett a másik kilenc bolygó is épp úgy bennünk van, csak azok gondolatainkban, mozgásunkban, szívünkben, álmainkban, vágyainkban elbújva.

Mit várhatunk el – pl. az Oroszlánoktól?

Ahogy minden tüzes jegyre jellemző, így rájuk is, hogy tele vannak energiával, mellyel vonzzák az embereket – nem is tudnak egyedül, magányosan élni, de nem is ismerik azt az érzést. Bennük az aktivitás, kezdeményezés, mely ráadásul nagy hittel és melegséggel is párosul. Teremtőerejük messzire sugárzik, vonzva az embereket - igazi vezetők – nem kell csodálkozni, hogy mindig sokan vannak közelükben, mindig körbe vannak véve! A legtermészetesebben árasztják minden irányban a születésükkel hozott hitet, szeretetet, lelkesedést, mélyről fakadó jóságukat - bár a visszajelzésekre is nagy szükségük van - melyek persze csak pozitívak lehetnek - imádják, ha csodálják őket.

A napfény az éltetőelemük, amitől ők is ragyognak – mi is lenne más a bolygójuk, mint maga a Nap? Élvezik a kandallóban égő tüzet, keresik a piros, narancs, sárga, arany színeket.

Ne egy barlangba, sötét erdőbe való kirándulást szervezzünk nekik! Odavigyük őket, ahol hétágra süt a nap, ahol töltekezni tudnak, hisz ott vannak otthon!

Ne akarjuk, hogy a háttérben maradjanak, hogy ne mutassák meg nagyszerűségüket!

Ne bizonyítsuk be ügyetlenségüket, ne leplezzük le gyenge pontjaikat!

Nem tudnak a másodvonalban lenni. Ha bármi arra kényszeríti őket, az nekik a „halálukat” jelenti, az élettől lesznek megfosztva. Azt gondolják, s hitük szerint mindenki tudja, hogy ők „királynak” születtek!

És így is van, vezető egyéniségük mindenhol kibontakozik. Annyi melegséget és odaadást pazarolnak környezetük felé, hogy mindenki boldog, ha velük lehet, s sütkérezhet a belőlük áradó fényben. Nagyobb közösségek irányítása számukra teljesen természetes, születésükkel hozott képességeik lehetőséget teremtenek erre. Kimondhatatlanul vágynak a hatalomra, a rivaldafényre, s úgy gondolják, hogy ez születési előjoguk. Akár drámai jeleneteket is provokálhatnak, hogy a középpontban legyenek.

Megszerzik, s ha már megvan, nem is igen engedik át másnak a vezetést - két dudás nem fér meg egy csárdában. Ha kell, megküzdenek, s nagyon nem szeretnek trónfosztottak lenni. Törekszenek a stabilitásra, mindent fixálni akarnak, s ez akkor történik, amikor a csúcson vannak - vigyáznak uralmukra, mindenáron meg akarják azt tartani.

Erejük hatalmas, nem véletlenül vállalnak oroszlánrészt a dolgokból - mondják is nemegyszer: „Ide nekem az oroszlánt!”.

Nem mondható el róluk, hogy türelmetlenek, hogy rohannak. Inkább kényelmességükről híresek - ahogy a természetben az oroszlánok, ők is úgy tudnak lustálkodni, élvezni az életet, az életörömöket. Higgadtak, nyugodtak, nem kapkodnak, még akkor sem, ha néha kiengedik hangjukat, s oroszlánüvöltésük messze hallik - náluk a dolgok nem szalmalángszerűen lobbannak fel.

Hiúságuk határtalan.

Nagyon nagy szükségük van az elismerésre, még akkor is, ha bíznak magukban. Ösztönösen jóságosak, mindenkinek adnak, hisz van miből, ám dicséretek és csodálat nélkül egyre haloványabban ragyognak, világítanak. Nagy szükségük van az „alattvalókra”, a tapsviharra, az eléjük terített piros szőnyegre, melyen méltóságteljesen végig vonulhatnak.

Ne szalasszuk el a lehetőséget, ha lehet dicsérni egy Oroszlánt, hisz az éltető elemük - ne fukarkodjunk a jó szóval, elismeréssel! Önbecsülésükre nagyon vigyáznak, túlzottan is érzékenyek, nem szeretik, ha semmibe veszik vagy elutasítják őket.

A másik végletbe se essünk, hisz ha dicséretünk alaptalan, áradunk akkor is, amikor erre nem szolgáltak rá, annyira képesek hozzászokni a csodálathoz, a feltétlen hűséghez és támogatáshoz, hogy könnyen hihetik azt, hogy övék a világ, hogy mindenki azért van, hogy az ő kívánságaikat lesse és teljesítse. Elszállhatnak maguktól és saját fontosságuktól, akár zsarnokoskodó „királlyá” is válhatnak, ha nem figyelünk.

Nehéz visszafogni magunkat, hisz annyira vágynak a káprázatra, amivel oly könnyen boldoggá tudjuk őket tenni – szinte kiprovokálják. Még akkor is igénylik ezt, mikor érzik, hogy valami sántít, nem stimmel, de el akarják hinni. Emiatt könnyen lehet őket manipulálni, befolyásolni, akár még be is csapni.

Minél magasabbra szállnak, annál nagyobb a zuhanás, annál nagyobb a fájdalom. Ha szeretjük őket, nem esünk ebbe a hibába, nem hagyjuk, hogy magukat a magaslatokba emeljék, mely felsőbbrendűség érzésüket táplálja, s amitől egyre inkább távolodnak a valóságtól, de aminek előbb vagy utóbb meg kell fizetni az árát – leginkább mikor földet érnek egy csalódástól.

Hiúságuknak köszönhető, hogy nagyon szeretnek öltözködni.

Természetes színészi adottságaikból fakadóan színművészek, imádják a közönséget, úgy képzelik, hogy az élet a hatáskeltésről szól. Megjelenésük tekintélyt parancsoló, ugyanakkor természetes szeretettel viseltetnek az élet és minden ember iránt. Szeretni akarják az embereket, számukra ez a természetes állapot. Meg tudnak bocsájtani és felül tudnak emelkedni a kicsinyességen és rosszhiszeműségen. Képesek odaajándékozni bármijüket, mert szeretnek adni.

Mindent óriási élvezettel és lelkesedéssel tesznek. A kreativitásuk - életelemük, lenyűgöző a művészi tehetségük. Alkotásaikban, mely az ő világuk - meg tudják magukat mutatni, s nagyon széles az érdeklődési körük.

Hagyjuk kibontakozni a bennük levő csodát teremtő világot! A korrektségre és szeretetre korrektséggel és szeretettel reagálnak. Visszajelzéseink fontosak nekik, s ha ügyesek vagyunk, nem a zsarnokoskodó királyt teremtjük meg, hanem az ösztönösen jóságos, másokat úgy vezető, hogy közben szolgáló királyt.

Csendesedjenek el a Skorpiók. Napi horoszkóp!

Leadfoto és fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!