Horoszkóp: Mit várhatunk el és mit nem egy-egy csillagjegytől?

Mindent a Kosról.

Mindenki más

Mindenki tudja, melyik csillagjegyben született. Hallva róla itt, olvasva róla ott – magunkra ismerünk többé/ kevésbé. Ahol a Napunk áll, ott tudunk igazán ragyogni, arra a jegyre jellemző módón, területeken.

Igaz, soha semmi sem csak fekete vagy fehér, színárnyalatok sokaságai vagyunk. Napunk mellett a másik kilenc bolygó is épp úgy bennünk van, csak azok gondolatainkban, mozgásunkban, szívünkben, álmainkban, vágyainkban elbújva.

Mit várhatunk el – pl. a Kosoktól?

Ahogy minden tüzes jegyre jellemző, így rájuk is, hogy vonzzák az embereket energiájukkal. Amit kigondolnak, azt véghez is viszik, a tettek emberei. Bennük is ott van a lobbanékonyság, aktivitás, kezdeményezés, a melegség, az önállóság. Szeretik a napfényt, a kandallóban égő tüzet, keresik a piros, narancs, sárga, arany színeket.

A Kos a kezdetek csillagjegye. Ez a legelső az állatövek közül, ezért ők azok, akik elsőként akarnak mindent kipróbálni. Szükségük van arra, hogy kifejezhessék önmagukat, ami öntudatosságban és versenyszellemben is megmutatkozik. Egyben ők azok is, akik elsőként vesztik el türelmüket, s állnak odébb, a kitartás nem az erősségük. Szükségük van az ösztökélésre, hogy be tudják fejezni azt, amibe belefogtak.

Ne várjuk el tőlük, hogy ne vágyjanak a sebességre!

Energiájukból, lendületükből fakadóan imádnak haladni, képtelenek szötyörögni, szétrobbannak, ha várni kell. Nem véletlenül kapcsolódik a legtöbb sportoló szorosan ehhez a jegyhez - lételemük a gyorsaság, a versenyzés, a győzelem. Képesek még önmagukkal is versenyezni! Ők a harcosok, a katonák, a tűzoltók, akik sosem félnek, mindig próbára akarják tenni képességüket, tudásukat, erejüket, mindig az első helyre törnek.

Kötelező nekik a sport, amit maguk is éreznek, hisz a mozgás ki tudja vezetni, mederbe tudja terelni a bennük levő hatalmas, akár rombolásra is képes energiákat.

Hiba azt várni tőlük, hogy a háttérben maradjanak!

Nem tudnak. Csillogó szemmel, vasakarattal, bátran mennek előre, nem törődve semmi veszedelemmel. Nem a terv, a cselekés a fontos, mindig, mindenben az elsők akarnak lenni. Kétséget kizárva látható, hogy náluk a vezetés, a főnöki posztra más nem pályázhat. A beosztott szerep nem nekik való, nem szeretik az utasításokat, belebetegednek, ha a háttérben kell maradniuk.

Ne várjunk tőlük szürke hétköznapokat!

Erős, élénk fizikumukkal, éles és éber elméjükkel mindig izgalomra vágynak. Mindent ki akarnak próbálni, s ki is próbálnak - legyen bár az a legveszélyesebb - szükségük van adrenalin szintjük érzékelésére.

A felszínen vakmerőek és magabiztosak, legbelül azonban nagyon szelídek és jámborak.

Amit biztosan elvárhatunk tőlük, az a lendület.

Nem megtervezett, kiegyensúlyozott hétköznapokra, hanem szélsőségekkel teli, színes életre vágynak. A hihetetlen energiájuk és szenvedélyességük együttese tűzgolyót szül, a lehetőségekbe nem csak beleugranak, de maguk teremtik is. Ne csodálkozzunk, ha nem egyszer tele vannak horzsolásokkal, karcolásokkal, zúzódásokkal, leginkább a fejük bánja, nem véletlenül mondják, hogy „a Kos fejjel megy a falnak”!

Igaz, egy szempillantás alatt fel is épülnek sérüléseikből. Nem érnek rá az önsajnálatra, az élet túl rövid, túl izgalmas ahhoz, hogy megálljnak, hisz oly sok mindent kell még tenni és felfedezni!

Ne akarjuk őket bezárni, mert nem lehet!

Se kicsiként, se nagyként, nem viselnek el semmi kötöttséget, szabadnak születtek. Könnyen elunják magukat egy helyen, de nagyon könnyen fel is lehet őket dobni.

Nagyon nehezen viselik el mások „bugyutaságát”, ami szintén türelmetlenségüknek köszönhető.

Ne ijedjünk meg őszinteségükön!

Képtelenek képmutatóak lenni, a gyermeki tisztaság nagyon mélyen van bennük. Kifejezési stílusuk egyszerű és őszinte - életük során sokakat megigéznek vagy felzaklatnak. Nem tudnak úgy beilleszkedni a társadalomba, ahogy más jegyek, képtelenek olyan felnőtté válni, akik az érdekeikért elnyomják belső énjüket, netán számítókká válnak. Nem tudják tisztelni magát a pozíciót, ezért nem is tudják őket manipulálni. Csak azokat ismerik el, akik kiérdemlik azt. Felnőtt korban is megtartják varázslatos gyermeki ártatlanságukat, nyíltságukat és buzgó önimádatukat.

Ne várjuk el tőlük a türelmet, de nagyon jól hat rájuk a példamutatás.

Jelszavuk: „Adj Uramisten, de azonnal!”.

„Két pont között a legrövidebb az egyenes” – vallják, s nagy probléma van, ha ott áll valaki.

Ha akaraterejük és vágyuk erősebb, mint képességeik, bizony próbára teszik környezetüket. Képesek hisztizni, „toporzékolni”, türelmetlenségük nagyon megterhelő. Ilyenkor nagyon nehéz elfogadniuk, hogy nem csak körülöttük forog a világ.

A rombolásba hajló energiájukat azonban higgadtsággal, nyugodtsággal és bölcsességgel meg lehet szelídíteni. Harcos ösztöneiket alakítsuk át önzetlen lovagiassággá! Közelítsünk meleg, nyílt és igazságot kereső szívük felé, melyre mindig lehet hatni!

Értik a humort, hisz nagyon okosak, gyors felfogásúak. Szellemi intelligenciájuk magas, imádnak kacagni, viccelődni.

Mint minden jegynek, nekik is vannak csodálatra méltó tulajdonságaik, s elismerést kevésbé kiváltó energiáik. De mivel olyanok, mint a gyerekek, így könnyen és gyorsan lehet rájuk hatni. Egy kis bölcsességgel, odafigyeléssel, szeretettel önző vonásaikat önzetlenséggé alakíthatjuk, ahol meg tud nyilvánulni a bennük levő energia, intelligencia, őszinteség, játékosság.

Kíváncsi vagy rá, mit tartogat neked az április a szívügyek, az anyagiak és az egészség terén?

Leadfoto és fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!