Horoszkóp: Mit várhatunk el és mit nem egy-egy csillagjegytől?

Mindent a Bikákról.

Mindenki más

Mindenki tudja, melyik csillagjegyben született. Hallva róla itt, olvasva róla ott – magunkra ismerünk többé/ kevésbé. Ahol a Napunk áll, ott tudunk igazán ragyogni, arra a jegyre jellemző módón, területeken.

Igaz, soha semmi sem csak fekete vagy fehér, színárnyalatok sokaságai vagyunk. Napunk mellett a másik kilenc bolygó is épp úgy bennünk van, csak azok gondolatainkban, mozgásunkban, szívünkben, álmainkban, vágyainkban elbújva.

Mit várhatunk el – pl. a Bikáktól?

Ahogy az összes Föld elemhez tartozó jegyre igaz - ők is nagyon stabilak.

Megbízhatóak, kiszámíthatóak, higgadtak, nyugodtak, fegyelmezettek. Mozgásukban, gondolkodásukban is megfontoltak, körültekintőek - épp ezért tűnhetnek akár lassúaknak is.

Ne várjuk el tőlük, hogy siessenek, kapkodjanak, olyan tempót vegyenek fel – akár fizikailag, akár szellemileg - melyet a mai kor, a XXI. sz. diktál – mert csalódni fogunk! Békések, komótosak, olyanok, mint a teknősbékák, nem pedig, mint a fürge nyulak.

Igaz, amit elvállalnak, az el is készül, ha kell nagyon sokáig szöszmötölve egy - egy dolgon. Szívós kitartásuk előbb vagy utóbb meghozza az eredményt. Gyakorlatiasságban nincs hiány, hisz két lábbal állnak a Földön, nagyon gyorsan átlátják a teendőket, célirányosan felépítve a feladatokat. Képesek bevégezni a dolgokat, ami a sikeres élet egyik alapköve.

Ne várjuk el tőlük, hogy könnyedek legyenek, úgy repdessenek, mint a pillangók! Az anyag, a maga súlyosságával, sűrűségével nagyon fontos számukra. Szeretik használni érzékszerveiket minden tekintetben - érezni, fogni, tapintani, ízlelni, szagolni, látni. Szeretnek is élni, lehet tanulni tőlük!

Stabilitásukat biztonságuk adja. Ez irányú törekvésük messze kiemelkedik a többi jegytől, talán ezért fontosabb is nekik a pénz, mint a körülöttük levőknek. Nem véletlenül állnak a legjobb pénzügyi szakemberek hírében, zsigerből érzik, hogy hol, mit, mennyit kell tenni/ venni ahhoz, hogy a legtöbbet hozzák ki anyagilag a dolgokból.

Mindezt a valóságban teszik, nem a virtuális világban, jobban szeretnek kézzel fogható anyagot teremteni, mint szellemszinten tologatni képzelt dolgokat, egyre nagyobb hozamot remélve vele.

Az egyhangúság és megszokás jelenti számukra a biztonságot, épp ezért mindenhez hűségesek, amit elfogadtak, befogadtak. Nem szeretik, ha változások tarkítják életüket, általános következetlenségben, érzelmi bizonytalanságban van részük, például költözniük kell. Ha bármit fenyegetve éreznek, rájuk törhet a birtoklási vágy, akár tárgyakba, akár személyekbe kapaszkodva, semmit sem engedve abból, amit ők maguknak tudnak, megszereztek. Ragaszkodásuk megható, mely irányulhat akár kedvenc ételükhöz is. Hűségük legendás, amennyire különös, annyira néha bosszantó is.

Ragaszkodnak véleményükhöz is, nehéz bármiről meggyőzni őket. Erős akaratuk ellenállhatatlanságot ad, míg más jegy talán elunja a vitát, és új vizekre evez, addig a Bikák lehorgonyoznak, hajthatatlanok.

Ne lepődjünk meg, ha nehéz őket mozgásra invitálni! Kényelemszeretetük nem a lustaságból fakad, hanem higgadtságukból, békességükből. Tökéletesen elvannak abban a környezetben, melyet kialakítanak maguk körül, mely mindig tele van harmóniával, szépséggel.

A természet elkötelezettjei, a vidék nyugalmával nagyon összerezegnek. Egy erdő, a madárcsicsergés, az állatok/kisállatok komoly mozgatórúgóként tudnak hatni, lendületet adva nekik. Nem a mozgás izgatja őket, de a természet, így az ott levő sportokra könnyen rá is lehet venni, mint pl. a biciklizés, túrázás. Csak ne versenyszerű legyen, mert a kapkodás, a harc minden kedvüket elveszi.

A kertészkedés, a virágok mindennapjaikhoz hozzátartoznak, megélve általuk a megfogalmazhatatlan csodát, mely bennük is ott van, végtelen harmóniában mutatva meg magát.

Ők is olyanok, mint a virágok, szépségük híre messzire száll. Kivételes vonzerővel rendelkeznek melyet jókedv és kacagás kísér legtöbb esetben.

Tanulhatjuk tőlük az élet élvezetét, minden testi örömöt ők többszörösen élnek meg. Nem véletlenül találjuk meg őket oly sokszor a konyhában, finomabbnál finomabb gasztronómiai csodákat készítve, ahol a díszítésnek is jelentősége van, hisz szépérzékük magasan fejlett, adnak a külsőségekre, kívánatossá válik minden körülöttük, őket is beleértve.

Óriási élvezettel, hatalmas ételmennyiséget képesek elpusztítani, ők az ínyencek. Még véletlenül se vegyük el előlük az ennivalót, mely az egyik főbűn közé tartozik, egy világ omlik össze bennük, ha már rákészültek lelkileg. Nagy árat kell érte fizetni, melyet ne reszkírozzunk meg! Mindez minden érzékiségre is vonatkozik, a szerelmet is beleértve, mely terület az övék - élménnyé teszik nekünk is, ha csatlakozunk hozzájuk.

Művészi képességeiket minden területen ki tudják bontakoztatni, legyen az festészet, költészet, zene, tánc vagy bármi, zsigerből, gondolkodás nélkül megy nekik, elég belső hangjukra hallgatniuk. Énekhangjuk messze kiemelkedik, inkább a komoly-, mint a könnyű zene felé hajolva. Igaz, ha problémájuk adódik testükkel, akkor is az első helyen a torkuk van, legfőbb jelzőjük, figyelmeztetőjük.

Igyekezzünk nem felbosszantani őket! Ha nem adjuk meg nekik a tiszteletet, akarattal, erővel próbáljuk őket rávenni valamire, kimozdítva higgadtságukból, nyugodtságukból, akkor valóban olyanná válnak, mint a fújtató bikák. Ott kő kövön nem marad, az összes belső feszültségük egyszerre robban be, óriási viharként söpörve végig, mindent feldúlva, igaz, megtisztítva is a levegőt.

Hagyománytiszteletük, értékmegtartásuk példaértékű - e rohanó világban még inkább. Mellettük a lélek meg tud nyugodni, a Jelenben vannak, annak minden csodájával.

Ne akarjuk, hogy mások legyenek, engedjük, hogy ösztönös nagy tudásuk hasson ránk! Merítkezzünk belőle, élvezzük azt a sok csodát, mely természetükből fakad!

Kíváncsi vagy rá, mit tartogat neked a május a szívügyek, az anyagiak és az egészség terén? Akkor olvass tovább, jönnek a havi horoszkópok!

Leadfoto és fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!