Hogyan főzz fenntarthatóan? Így lehet igazán menő, zöld konyhád!

Te is szeretnél zöldebb konyhát? A fenntarthatóság jegyében 5 nagyszerű tippet mutatunk, amivel az egyszerű, alábecsült alapanyagok újjászülethetnek.

Így főzz fenntarthatóan!

Az ételkészítésnél és a tálalásnál is újra meg újra felmerül a kérdés: hogyan főzzünk fenntarthatóan? Mit jelent az egyáltalán, hogy "fenntartható konyha"? A hétvégén megrendezett Konyhakiállításon többek között erre is kereste a választ a Miele Magyarország. A fenntartható étkezés egyik fő alapelve, hogy szezonalitásra törekszünk: azokból az alapanyagokból készítünk ételt, amiknek éppen idénye van, elérhetők lokálisan – legjobb, ha a helyi piacokon, kistermelőktől beszerezve. Egyszerű alapanyagokból egy kis kreativitással és a megfelelő konyhai berendezésekkel különleges ételeket készíthetünk. De talán ennél is fontosabb, hogy mindent felhasználunk, nincsen konyhai maradék. Hogyan kivitelezhető? Ehhez hozott nekünk 5 pofonegyszerű tippet Iklódi Dóra food stylist.

zero waste konyha gyümölcs zöldség asztal

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2