Meghalt a legidősebb amerikai – Senki nem tudja biztosan, hány éves volt

Hester Ford gyerekkorában gyapotot szedett, majd 14 évesen férjhez ment, és ezután még egy teljes évszázadot megélt. Többszáz leszármazottja gyászolja őt.

Micsoda életút!

Hester Ford múlt szombaton örökre lehunyta a szemét. Otthonában, a szerettei között hunyt el. Halálát a családja erősítette meg egy közleményben. 115 vagy 116 éves volt, attól függően, hogy melyik népszámláláson feljegyzett adat a valós. Rokonai szerint 1904-ben született, a gerontológiai kutatócsoport megállapításai alapján viszont 1905. augusztus 15-re tehető a születése, vagyis halála napján 115 éves és 245 napos volt.

Dél-Karolinában született, gyerekként egy gyapotföldön végzett kemény fizikai munkát. 14 évesen férjhez ment, égy évvel később pedig megszülte az első gyermekét. Összesen tizenkét gyermeke született, akik később 68 unokával, 125 dédunokával és legalább 120 ükunokával ajándékozták meg.

Hester Ford 1963-ban, 57 évesen elvesztette a férjét, hátralévő éveiben egyedül élt. 108 éves korában bordasérülést szenvedett, így a családja ragaszkodott hozzá, hogy beköltözzenek hozzá, és gondját viseljék.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2