Lifestyle

Készítsd fel cicádat a hideg időszakra! Tippek, hogy négylábú kedvenced ne fázzon télen sem

A tél érkezése előtt nemcsak magunkat, az otthonunkat vagy éppen az autónkat kell „kiképezni” a hideg időre, hanem háziállatainkat is. Cikkünkben most eláruljuk, hogyan készítsük fel a cicánkat a következő hónapokra, hiszen gazdiként ez is elengedhetetlenül fontos feladatunk!

Így óvd meg a macskádat a didergéstől

Köztudott, hogy minden macska – a benti is – téli bundát növeszt a leghidegebb hónapokban. A tömörebb bunda ápolásában jó, ha mi, gazdik segítünk, azaz időnként kényeztetjük házi kedvencünket azzal, hogy átfésüljük – a perzsák és egyéb hosszú szőrű fajták esetében erre ráadásul naponta szükség van. Azonban nem ez az egyetlen dolog, amire fontos ügyelnünk télen cicánk jóléte érdekében; galériánkban eláruljuk, hogyan gondoskodjunk megfelelően négylábú családtagunkról, amikor már jócskán leesik a hőmérséklet:

A gyakori fésülés nemcsak azért fontos, hogy az elhullajtott nyári bunda minden szála ne a padlón vagy a kanapán kössön ki, hanem azért is, mert így kevesebb szőrszálat fog lenyelni az állat tisztálkodáskor.
Kattints a további képekért!

A kutatók hosszú ideje próbálnak rájönni arra, pontosan miért dorombolnak a macskák – vajon tényleg boldogságból fakadóan adják ki a rezgést, vagy valami egészen más oka van?

Leadfotó: 123rf
Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.
Sztárok
Lábas Viki annak idején a gitárosuk biztatására énekelte fel az Eső című slágert, amely tíz éve a nagyközönség egyik kedvenc dala; az énekesnő nemrég egy meglepő titokról rántotta le a leplet a...
Lifestyle
Már a bejelentés során kiderültek olyan részletek, melyek sokkolták az állatvédőket. A helyszínen aztán jött az igazi megpróbáltatás.