Lifestyle

Ennek a három embernek az életét durván tönkretette az internet

Nem vitás, hogy az internet hasznos dolog, hiszen jelentősen megkönnyíti az életünket és számos élményt is köszönhetünk neki. Érdemes azonban vigyázni, hiszen a világháló könnyen vissza is üthet – ahogyan az ennél a három embernél is történt.

Justine Sacco, a felelőtlen twittelő

A sikeres kommunikációs szakember minden bizonnyal szívesen visszaforgatná az idő kerekét. Justine Sacco 2013-ban, mielőtt felszállt volna a Londonból a dél-afrikai Fokvárosba tartó repülőjáratra, úgy gondolta, jó ötlet lenne posztolni egyet a nagy utazásról a Twitteren.

„Indulok Afrikába. Remélem, nem leszek AIDS-es. Vicceltem. Fehérbőrű vagyok” – írta közösségi oldalán a kommunikációban minden bizonnyal jártas Sacco, aki akkor még nem tudta, mibe is nyúlt bele. Mire leszállt Fokvárosban, Sacco élete tulajdonképpen elemeire hullott. Meglehetősen kirekesztő posztja olyan indulatokat gerjesztett a Twitteren, hogy a sajtó azonnal felkapta a hírt. A nőt az internet népe ízekre szedte, afrikaiak millióit megsértő posztja miatt állásából is elbocsátották. Bár két nappal később Sacco nyilvánosan bocsánatot kért felelőtlen kijelentéséért, az internet népe nem felejt.

Fotó: pinterest

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azt már tudjuk, hogy G.w.M gyermekei számára is szeretné átadni a roma kultúrát, mivel otthon is előtérbe helyezik ezeket.
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.