Itt megnézheted, hány embernek ugyanaz a vezetékneve a világon, mint neked

Egy térkép, ami megmutatja, egyes országokban hány embert hívnak ugyanúgy, mint téged - vezetéknév alapján.

Ősök nyomában

Biztosan téged is megmozgatott már egy kicsit az a gondolat, hogy felkutatod az őseidet és tuti te is szeretnéd tudni azt, hogy vajon honnan jöttél, kik a felmenőid, mit csináltak, milyen emberek voltak. A nevünk meghatároz minket, ez nem is kérdés, ám az évszázadok során ezek is óriási változásokon mentek keresztül, hiszen a családi nevek bizony a háborúk, a bújkálások idején megváltozhattak, vagy esetleg elírhatták őket az anyakönyvezésnél, így pedig sokkal nehezebb visszafejteni, hogy kik az ősi rokonaink. Ha mégis családfa kutatásba kezdenél, akkor mutatunk pár szuper trükköt, amiket segítségül hívhatsz a keresésnél.

A nevek ereje

Számtalan hasznos információt találhatsz a levéltárakban, de már rengeteg online lehetőség is van, ahol elkezdhetjük a keresgélést. Egyes weboldalak összegyűjtötték és digitalizálták a különböző országok katonai behívóit, a háborúkban elesettek névsorát, újságcikkeket, valamint fotókat és anyakönyvi kivonatokat is. Ha ezek nem győztek meg, akkor akár DNS mintát is küldhetsz, amit kielemeznek, majd megmondják azt, hogy milyen országokhoz lehet közöd, illetve a nagyvilágban ki az, akivel egyezik a DNS-etek. Mutatunk most egy egyszerűbb módszert, ami szintén segíthet, ez pedig egy olyan oldal, ahol megnézheted azt, hogy jelenleg hány druszád él a világ összes táján.

Csekkold le, hányan viselik a te neved!

Ide kattintva megnézheted, hogy a világon hány embernek van ugyanolyan vezetékneve, mint neked. A kis üres sávba írd be a családi nevetek, majd kattints a keresés ('Search') ikonra.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!