Lifestyle

Aggódsz a hajhullás miatt? Íme 5 szuper étel, amivel megállíthatod a folyamatot – Csak úgy ragyogni fognak a tincseid

Sokak életét keseríti meg a hajhullás, ám tudatos táplálkozással a folyamat lassítható, vagy akár meg is szüntethető. Cikkünkben öt olyan finomságot ajánlunk, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizzük tincseink egészségét.

Ezeket érdemes fogyasztani hajszálvesztés ellen

A jó közérzet többek között nagyban függ attól, milyennek látjuk magunkat a tükörben – ezt azonban nem cuspán a testalkatunk képes befolyásolni, hiszen az is jókora önbizalomlöketet adhat, ha egészséges a bőrünk és a hajunk. Szerencsésnek mondhatja magát az, akinek sosem okozott gondot a hajhullás, az igazság ugyanis az, hogy – a prémium samponok, kondiciónálók és pakolások ellenére – rengeteget küzdenek ezzel a bosszantó jelenséggel. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy naponta átlagosan 100 hajszálat vesztünk el, ez a mennyiség azonban teljesen normális – akkor kell aggódni, ha a kihullott csomók egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek. A hajhullás leggyakoribb oka a genetika, emellett súlyos, illetve kevésbé súlyos betegség is állhat mögötte, ám azt csak kevesen tudják, hogy az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztunk, ugyanis a táplálkozással nagyban hozzájárulhatunk a hajunk egészségének megőrzéséhez, valamint a hajhullás lassításához. Íme, öt olyan finomság, ami segíthet a hajvesztés ellen:

Kutatások kimutatták, hogy a hajhullással küzdő nőknek nagyon alacsony a D-vitamin szintjük, és a vasraktáraik is ki vannak ürülve –a spenótban viszont mind a kettő megtalálható, emellett pedig számos más, hasznos vitaminban és ásványi anyagban is gazdag.
Kattints a további képekért!

Bizony, a zsíros haj okát nemcsak a hajápoló termékekben, de a bevitt táplálékban is érdemes keresni.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Blikk

Oldalak

Lifestyle
Bed&Love
Mi áll a 35 éven aluli férfiak körében egyre népszerűbb gyakorlat hátterében?
Lifestyle
A Skorpió csúcsformában lesz a következő hetekben! Íme, júniusi előrejelzésünk!
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.