Ha ezt csinálnád a munkaidő első 10 percében, sokkal jobban indulna a napod

Te mit csinálsz a munkaidő első 10 percében? Nagy nehezen odabotorkálsz az asztalodhoz, szenvedsz, hogy már megint dolgozni kellett jönni, és újra meg újra sikertelenül próbálsz hozzákezdeni az aznapi feladatokhoz? Van egy ajánlatunk: végy példát azokról, akik ezt a rövid időt is hasznosan töltik, cserébe pedig produktív, sikeres, céltudatos leszel. Áll az alku? Nézzük, mely 5 dologgal teljen az a bizonyos 10 perc!

1. Írj le 3 dolgot, amiért hálás vagy

Miami egyik egyetemén végzett kutatások szerint azok, akik a munkaidő kezdetekor leírják, miért hálásak, sokkal produktívabbak és boldogabbak. Ez csak elsőre hangzik butaságnak: a papírra vetett, pozitív dolgok felvillanyoznak, lelkesedéssel töltenek el, és energiát adnak, hiszen rájössz, hogy igenis vannak jó történések az életedben. Az már csak hab a tortán, hogy így nem leszel hajlamos a depresszióra, a stresszre, és sokkal szívesebben fogsz segíteni másoknak is. Bizony: ezt tudja a hála.

2. Rakj rendet az asztalodon

Semmi sem öli meg jobban a kreativitást és a sikert, mint a rumlis asztal. Ha minden egyes alkalommal, amikor szükséged van egy tollra vagy ceruzára, fel kell forgatnod az íróasztalodat, rossz úton jársz. A rendrakás csak néhány pillanatot vesz igénybe, mégis az egész napodat meghatározhatja. Tiszta hely, tiszta agy!

3. Szólj néhány szót a munkatársaidhoz

Ahelyett, hogy csak egy szimpla „Hello” jönne ki a szádon, menj oda néhány munkatársadhoz, és kérdezd meg, hogy vannak, mi újság velük. Nem, nem kell hosszan csevegni, hiszen az a pár szó is sokat számít, amire időt szakítasz. Erősíted a közöttetek lévő jó kapcsolatot, hozzájárulsz a remek munkahelyi légkör megteremtéséhez, és nem utolsó sorban feloldod a reggeli feszültséget is.

Fotó: communitytable.parade.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!