Nem mindegy, mi van a lábukon: így válasszatok cipőt a suliba

Ha szeptember akkor… Ősz? Hulló falevelek? Hűvösödő reggelek? Igen, igen ez mind igaz, de van itt még valami: ha ősz, akkor iskola! A suli pedig bőven tartogat teljesítendő feladatokat. Ennek egy aprónak tűnő, mégis az egész napra kiható szeglete, hogy a gyerkőc milyen cipőt visel. (x)

A benti, a torna, a hétköznapi…. Hányféle cipő kell az iskolába?

Ahány intézmény, annyi szabályszerűség, tehát általános érvényű válasz erre a dilemmára nem adható. Ugyanakkor hallani cifra elvárásokról: tornára, benti tartózkodásra, kinti játékra más és más cipő kell és akkor ezen felül még ott van az a csuka, ami amúgy a sulin kívüli programokhoz passzol. Azért ez így összeszámolva nem kis teher sem anyagi, sem cipekedési értelemben.

chelsea cipő kislányoknak barna bokacsizma őszi

Az egyik legfőbb “gond”, ami valójában persze teljesen természetes, hogy a gyerekek pikkpakk kinövik a lábbelijüket. Ami szeptemberben jó, korántsem biztos, hogy a következő félévben is megfelelő lesz, és akkor még viszonylag nagy idősávot hagytunk jótékony szabadságban. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem mindegy mekkora gyerkőcről beszélünk. Az általános iskolás korosztály tagjaira egy az egyben igaz a gyors cipőváltás ténye, míg a középiskola időszakában azért ez mérséklődik, főleg a vége felé járva. De azért eleinte, az első 1-2 esztendőben érdemes vele számolni. Akkor mi a megoldás? Az ár a lényeg és minden más smafu? Nem, azért nem ez a helyes út, mert számtalan bökkenőt és akadályt tartogat, ha csak ezt tartjuk szem előtt.

A minőségi lábbeli választása megtérülő stratégia

A gyerek cipő nyúzásra teremtetett. Bár a szülők időről-időre bepróbálkoznak azzal, hogy rávegyék gyermeküket az óvatos járásra, játékra, de ez esélytelen vállalkozás. Attól gyermek a gyermek, hogy önfeledten, felhőtlenül él. Jó, az ok nélküli vandálság természetesen elkerülendő, de kivédhetetlen, hogy idővel a hőn szeretett csuka megkopik, és sérüléseket szenved. Tehát a lelki béke megőrzésének egyik kulcsa elengedni azokat az irreális elképzeléseket, amiket egy gyerkőc képtelen teljesíteni.

A strammság ellenben olyan elvárás a lábbelivel szemben, ami abszolút helytálló. A strapabíráson kívül a kinézet sem mellékes. S bár vannak, akik örömmel döntenek lurkójuk feje fölött a kérdésről, mégis a legjobb rábízni a jövendőbeli tulajdonosra a választást. Mert egy percig sem mindegy, hogy az érintett modell milyen színű, kialakítású. Főleg nagyobb korban mind fontosabbá válik a megjelenés, a stílusosság és az egyéni design útjának megtalálása. Lehet, hogy felnőttként irreálisnak tűnik a hófehér őszi cipő, de gyerekként ennek megvan a logikája. Észérvekkel persze könnyen alakítható a kép, de előfordulhat, hogy a gyerkőc köti az ebet a karóhoz. Akkor a legjobb taktika a ráhagyás. Majd megtanulja az első foltoknál, hogy van az a periódus, amikor a csupa fehér nem a legpraktikusabb választás.

gyerekcipők sportcipő tornacipő bakancs

Jó ötlet mindig egy mérettel nagyobb cipőt venni?

Nem. A kényelmetlenség ugyanis így garantálható, s ez egész nap nemcsak elviselhetetlen, hanem balesetveszélyes is. A CCC széles választékában számtalan gyerek cipő felfedezhető. A személyes vásárlás előnye a próbálás, de ha a méret tudható, akkor az online beszerzés is remek alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy milyen gyors. Még az utolsó pillanatban is pikkpakk kosárba dobható a megfelelő pár lábbeli, ami aztán beteljesítheti világot megváltó feladatát.

Oldalak