Lifestyle

Új szolgáltatást vezet be a Google, ami sokak életét könnyítheti meg

Eddig is életünk számos területén használtuk a Google kereső szolgáltatása nyújtotta lehetőségeket, és most egy újabb szolgáltatással rukkolnak elő, amivel a felhasználók időpontokat foglalhatnak egészségügyi intézményekbe.

Orvosi időpontfoglalás a Google segítségével

A Google csütörtökön jelentette be, hogy új szolgáltatást vezet be, amellyel azok a felhasználók, akik teljes körű egészségügyi vizsgálatra vagy egyszerű orvosi látogatásra szeretnének menni, már közvetlenül Google keresőfelületén is megtekinthetik a közelükben található egészségügyi szolgáltatók elérhető időpontjait, és rögtön átirányít arra az oldalra, ahol időpontot lehet foglalni az egyes intézményekbe – adta hírül a Portfolio az CNBC nyomán

A szolgáltatás úgy működik, hogy a felhasználó rákeres a számára releváns klinikára, amire a Google megjeleníti a közeli létesítményeket az elérhető időpontokkal együtt. Így tehát anélkül ütemezhető be a látogatás – legyen az kivizsgálás, oltás vagy kezelés – hogy el kellene hagyni az otthonunkat, vagy egyáltalán a keresőprogram felületét.

A funkció egyelőre még korlátozott pilot-szakaszban van, először Amerikában tesztelik, de a Google dolgozik azon, hogy hamarosan szélesebb felhasználói rétegek számára is elérhető legyen a szolgáltatás.

Nagy felháborodást keltett anno, amikor az Instagram eltörölte a kronologikus sorrendet a hírfolyamában, de a felhasználók évek óta tartó panaszkodásának hála most végre visszatér a funkció.

Fotó és leadfotó: 123rf​​​​​​

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az esküvő küszöbén toporogva tudjuk meg, hogy az személy, akiket életünk párjának gondoltunk, csúnyán elárult minket.
Sztárok
Sztárok
A 75 éves színész Geszti Péter Adom a napom című műsorában elevenítette fel a megrázó történetet.