Lifestyle

Durva részletek: megszökött a vallási szektából egy nő, most kitálal

Senkinek sem kellene azt átélni, amit ennek a fiatal nőnek.

18 év egy vallási szektában

A 26 éves Lilia Tarawa élete nem szokványosan indult. Egy vallási szektában, a Gloriavale-ben nőtt fel Új-Zéland nyugati területén, amit még a nagyapja, Neville Cooper alapított 1969-ben. A közösség a mai napig létezik, és azzal a céllal jött létre, hogy a keresztény hit és a természet adta lehetőségek kihasználását hirdesse a modern élet vívmányaival szemben. A fiatal lány, mielőtt megszökött volna és lerázta volna magáról a ráerőltetett szigorú szabályokat, 18 évig volt a csoport tagja. A DailyMailnek elmesélte, mit tapasztalt.

Mennyországból pokol

Lilia korai emlékei furcsa módon örömteliek voltak. „Megtanultam csapatban dolgozni. Főztünk, varrtunk, csináltuk a házimunkát, mindig elfoglaltak voltunk” - mesélte, majd elmondta, az egész akkor változott meg, amikor 6 évesen kapott egy értékelést. A szöveg a vezetői képességeit dicsérte, ám ez a nagyapjának abszolút nem tetszett. Mindenki előtt, a vacsoraasztalnál olvasta fel az anyagot és azzal vádolta meg a lányt, hogy főnökösködő, ilyen nőkre pedig nincs szükség a csoportban. Cooper, mint vezető az egész közösség szemléletét meghatározta, és mivel ő abszolút betegesen viszonyult a nőkhöz (többször is ült börtönben, 12-15 éves lányok molesztálása miatt tartóztatták le), nem meglepő, hogy a szekta szellemisége is ez alapján formálódott ki.

A mennyországból pokol lett Lilia számára. A hagyományos, nomád, keresztény értékrend szerint felépülő közösség képe hamar szertefoszlott, és meglátta, valójában hol is tengeti mindennapjait. Nőként még a férfiaknál is rosszabbul ment a sora: amellett, hogy alárendelt szerepet játszottak, arra kényszerítették őket, hogy fejkendőt és hosszú, galléros kék ruhát hordjanak. A fiatal lányokat rendszeresen idősebb férfiakhoz adták hozzá, 16 évesen pedig fogadalmat kellett tenniük, amelyben vállalták, hogy alávetik magukat az erősebbik nem akaratának, rendben tartják az otthonukat, mindig alázatosak, erkölcsösek és tiszták maradnak. Szintén meg kellett esküdniük, hogy nem végeztetnek abortuszt, nem szednek fogamzásgátlót, nem csalják meg a párjukat és nem szexelnek a házasságig. A gyengébbik nem képviselőinél már csak a gyerekek élete volt nehezebb, őket ugyanis még kevesebbre becsülték.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: dailymail.co.uk, Instagram/liliatarawa

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.