Lifestyle

A genetika nem hazudik: erre a szülőnkre hasonlítunk jobban

Egy tanulmány szerint az egyik szülőnek sokkal nagyobb szerep jut a gének örökítésében. Olvass tovább és mutatjuk, miről van szó!

Fele-felében öröklődnek a gének...vagy mégsem?

Most végre békésen véget érhetnek az örökös viták a családban arról, hogy az újszülött gyermek az apjára vagy az anyjára hasonlít-e jobban, ugyanis az egyik félnek számszerűsíthető előnye van - állítja egy kutatás. A génjeink felét mindannyian apánktól, másik felét pedig anyánktól örököljük, ez idáig rendben is van. Az emberek általában 22 páros, nem nemi kromoszómával és 2 nemi kromoszómával rendelkeznek. A párban lévő kromoszómák egyszerűen egymás másolati - az egyiket apától, a másikat az anyától kaptuk. Azonban az utolsó 2 kromoszómának fontos szerep jut, hiszen ez határozza meg a baba nemét. Ennek a génnek az átadásáért az apa felelős, így tulajdonképpen rajta múlik, hogy a gyermek biológiailag férfi vagy nő lesz.

Szülők anya apa család gyerek ölelés puszi baba

De ez még nem minden, lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.