A te konyhádban is ott van ez a fűszer, és bele is halhatsz, ha túl sokat használsz belőle

Krumplipüré, besamel mártás, sok helyen alkalmazzuk ezt a fűszert, ami csodás ízt ad az ételeknek, de veszélyes is lehet.

Drogként is lehet használni, de azt nem teszi zsebre senki

A szerecsendió egy trópusi növény magja, amelyet fűszerként és gyógynövényként is használnak. Maga a szerecsendiófa Malajziában őshonos, de Indonéziában, Nyugat-Indiában és Brazíliában is termesztik.

A szerecsendiófa 15-20 méter magasra is megnőhet, örökzöld növény, 7 évesen hozza első termését, körülbelül egy évszázadig termő. A 8-10 centiméter hosszú, sárga termésekben helyezkedik el a mag, vagyis a szerecsendió, amelyet vörös színű magköpeny vesz körül.

Itthon őrölt, és egész formában is kapható. Ha utóbbiban vásároljuk meg, akkor szükségünk van konyhai reszelőre. Nagyon kemény, így egészben képtelenség is lenne elfogyasztani, ráadásul veszélyes is.

Azonban miért működik drogként is ez a drága fűszer, ha sokat fogyasztunk belőle? A galériánkban mindenre választ adunk!

Különleges, picit pikáns íze remekül illik a tejtermékekhez, a süteményekhez, őrölt és friss formában is beszerezhető, a frissen reszelt szerecsendió aromájához semmi sem fogható. Általában már egyetlen csipet elég belőle ahhoz, hogy érződjön az íze, de más okok miatt sem szabad túlzásba vinni a fogyasztását.
Kattints a további képekért!

Te is rajongsz a magyaros ételekért és a paprikáért? Akkor a legjobb helyen jársz.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
A tél és a hideg idő nem kecsegtet túl sok lehetőséggel – már ami a kinti tevékenységeket illeti. Ennek függvényében a hűvös szürkeségben sokszor nincs kedvünk kimenni a szabadba gyermekünkkel. Hát...
Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.