Lifestyle

Elborzadsz, ha meg tudod, hogy ez történhet veled! 4 veszélyes ok, amiért két naponta cserélned kéne a törölközőket a fürdőszobában

Nemcsak a ruháinkat és az ágyneműt, de bizony, a törölközőinket is érdemes gyakran cserélni. Mutatunk 4 nyomós okot, ami ezt alátámasztja.

Pattanásos lehet tőle a bőr

Szigorúan követed a bőrápolási rutinodat, a megfelelő termékeket használod, mégis pattanásos az arcod? Ezt is okozhatja a túlhasznált, koszos törölköző. Az olaj, a szennyeződés és az elhalt hámsejtek a törölköződön maradnak, és mivel órákig nedves marad, tökéletes táptalajt teremt a baktériumok számára. Ha nem mosod rendszeresen a törölköződet, a szálai megtelnek baktériumokkal, amelyek később átkerülnek az arcodra.

Bőrirritációt okozhat

A piszkos törülköző használata nemcsak a szépségápolási rutinodat szabotálhatja, hanem a bőröd is érzékenyebbé válhat. Ha folyamatosan újra használod a régi törölközőket, azok vírusokkal és gombákkal szennyeződnek, és fertőzéseket terjeszthetnek. Ha ezek a baktériumok a bőrödre kerülnek, könnyen kiütéses leszel.

A cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!