Lifestyle

Idegen életformák próbálnak üzenni? Furcsa jeleket találtak a mélytengeri kutatók, nem tudják mi állhat a hátborzongató minták hátterében

A mélytengeri kutatókat is zavarba hozta a jelenség.

Nincs magyarázat

A szimmetrikus lyukakra, amelyek az óceán mélyén találhatók, a tudósok még nem találtak magyarázatot. Ez azonban nem akadályozta meg, hogy a közösségi médiában gyorsan terjedjen az elképzelés, milyen földönkívüliek állnak a dolog mögött.

A "tökéletesen összehangolt" jelek 2,5 kilóméterrel az óceán felszíne alatt, ritkán kutatott területen tűnnek fel. A képződmények mögött talán egy még felfedezetlen állat állhat, de mivel biztos válasz nem született, a földönkívüliek is felmerültek mint lehetséges magyarázat. A lyukak egyenes vonalat alkotnak, és egymástól egyenlő távolságban ismétlődnek, a kis üregeket pedig apró üledékhalmok veszik körül.

rejtélyes mélytengeri lyukak kutatók

A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) kutatói játékosan utaltak arra, hogy a szimmetrikus lyukak mögött az emberen kívül "valami" más is állhat - ez a megjegyzés a közösségi médiafelhasználók fantáziáját is megmozgatta. Egyesek azt firtatták, hogy vajon idegen életformák állhatnak-e a képződmények mögött.

Más, nem hétköznapi javaslatok között szerepeltek a szekérkerekező tengeri csillagok és a vízbe lövő repülőgép is. Néhányan sokkal hétköznapibb okokat találtak a jelenség mögött, például egy kiásott bálna gerincét vagy az azóta felhúzott kábeleket.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.