Lifestyle

Csatlakoztál már a mobillal fizetők táborához? Ha nem, miért nem?

A pénztárnál sorban állva legtöbben eldöntik, hogy kártyával vagy készpénzzel szeretnének-e fizetni, majd előkészítik azt a tranzakcióra. Amíg sorra kerülnek, kezükben a mobiltelefon, amin a bevásárlólistát ellenőrzik, csetelnek vagy épp valami izgalmas hírt olvasnak a neten.

Te is így csinálod? Ha igen a válasz, akkor vajon elgondolkodtál már azon, hogy lehet ez másképp is? Miért keresgéled a kártyát és készpénzt, hiszen tudsz fizetni a kezedben lévő telefonoddal is!

Fizetés készpénzzel vagy kártyával. Miért nem mobillal?

Az elmúlt két évben, a pandémia miatti lezárások idején még azok is áttértek a digitális pénzügyi tranzakciókra és kártyás fizetésre, akik addig csak a készpénzben hittek. Ahogy ez a helyzet megoldódni látszott, voltak olyanok, akik újra elővették a papírpénzt. A többség azonban maradt a kártyánál, és az online vásárlások száma is jelentősen megnövekedett.

A készpénz pártolói arra hivatkoznak, hogy ami náluk van, az biztosan megvan. Azonban a papírpénzt könnyű elveszíteni, kirántani a zsebből vagy kimosni, a pénztárcát pedig egy ügyes zsebes pillanatok alatt kiemeli a táskából vagy nadrágzsebből.

A kártya ezzel szemben lapos, kis helyen elfér, és ha elhagyod vagy ellopják, akkor a telefonod segítségével pár perc alatt letilthatod. Sőt, ha otthon hagytad, akár helyettesítheted is a mobiloddal!

Az okostelefonos fizetés előnyei

Miért lenne jobb a telefonos fizetés, mint a kártyás? A mobilt az emberek többsége állandóan magánál hordja, telefonnal a kézben érezzük azt, hogy jól értesültek vagyunk, és bármi is történik, elérhetnek bennünket.

Abba, hogy ez mennyire jó vagy sem, ne menjünk most bele, de tény, hogy bárhol is vagy, ha körülnézel, csupa telefonáló vagy csetelő felnőtt és fiatal vesz körbe. Ha a mobilod otthon hagyod vagy elkeveredik, esetleg elveszíted, akkor biztosan rövid időn belül feltűnik a hiánya. Ezzel szemben a pénztárcád vagy a kártyád már csak akkor veszed észre, amikor már bottal ütheted a nyomát.

Az okostelefonon beállított biztonsági zár, ami lehet PIN-kód, képernyőrajz, ujjlenyomat vagy arcfelismerés, hosszú időre megakadályozhatja annak feltörését a tolvaj számára. Ha ez mégis megtörténne, újabb biztonsági kódokkal kerül szembe az illetéktelen, Te pedig addigra letiltod.

Mi szükséges a mobiltelefonos fizetéshez?

Ahhoz, hogy a telefonoddal fizethess, csak egy NFC-chipes készülékre van szükséged, ami a ma kereskedelmi forgalomban kapható mobilok többségéről elmondható. Ha ez megvan, akkor lehetőséged nyílik arra, hogy a fizetésnek ezt a biztonságos, egyszerű és kényelmes módját használd.

Végül pedig az már a pandémia idején világossá vált, hogy a legkevesebb egészségügyi kockázattal a kártyás és mobilos fizetés jár úgy a vásárló részéről, mint az eladó oldaláról. Nem véletlen, hogy az olyan innovatív megoldásokat kínáló cégek, mint a BizPay, a mobil készülékre telepíthető megoldásokat (SoftPOS) helyezték előtérbe.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle