Titkos buli készülődik Budapesten - Előkerül a latex és az ostor is

A berlini techno bulik és a latin partik után egy újabb szubkultúra nyert teret 2019-re a magyar fővárosban. Ám ez az éjszakai szcéna nemcsak a basszusról, a sötétségről és a ritmusról szól, hanem jóval túlmutat a megszokott társadalmi konvenciókon. Idén ősszel egy nagyszabású fétis bulinak ad otthont Budapest, melyen a legkülönbözőbb szexuális érdeklődésű emberek mutathatják meg fétiseiket és vágyaikat. A határtalan szabadság érzését garantáló Freedom Fetish buli szervezőivel, Kinkával és Vadrenalinnal beszélgettünk, akik tabuk nélkül meséltek a sokszor tabunak számító világukról.

Kívülről nagyon zártnak tűnik ez a közösség, mégis nyitottak voltatok erre az interjúra. Hogyan képzeljük el ezt a szubkultúrát, ami a fétis bulik köré szerveződik?
Kinka
: Ez egy nagyon befogadó közösség. Pont azért, mert nem egy konkrét fétisre szerveződő dologról van szó, hanem ahány ember, annyi féle vágy jelenik meg a buliban. Aki ebbe a közösségbe belép, fontos hogy nyitott legyen és sok mindent elfogadjon. Ezzel együtt persze önmagára vonatkozóan nem kell bármit bevállalni vagy kipróbálni. Pont ezért is alakultak ki a belső, szubkulturális szabályok.

Mint például a szigorú dress code.
Vadrenalin
: Mi nagyon komolyan vesszük dress code-ot a belépésnél: ha eljön az ember egy ilyen buliba, fontos éreznie, hogy egy másik világba érkezett. Nem véletlenül az a dress code-unk szlogenje, hogy olyan legyen a szetted, hogy ha végig mennél benne egy kisváros főutcáján, garantáltan ujjal mutogassanak rád. Sokszor egyébként pont emiatt az emberek viselkedése is megváltozik a buliban: sokkal nyitottabbak fétis öltözékben, latexruhás emberek közt, mint a kinti világ részeként.
Kinka: Az öltözék a kulcsa az egésznek. Ahhoz, hogy beléphess ebbe a mini univerzumba, el kell rugaszkodnod a hétköznapi szokásoktól, szabályrendszerektől és konvencióktól. A dress code garantálja, hogy csak olyanok vannak a buliban, akik képesek erre, amitől nyitottabbá válnak arra, hogy minden másban is szabadon éljék meg a vágyaikat és önfeledten szórakozzanak.

Erre a szabadságra utal akkor Freedom Fetish neve is?
Kinka
: Az érzés, hogy a buliban bárhol, bármikor elindulhat akár egy szexuális játék is, és senki nem fog senkit megvetni érte, összehasonlíthatatlan szabadság feelinget ad azoknak is, akik maguk nem játszanak mások előtt. Ebből adódik az is, hogy sokkal könnyebb ismerkedni, nyitottabbak az emberek egymásra, mindenki önmaga. Hiszen, ha már energiákat fektetett a ruhák kiválogatásába, hogy kifejezze az egyéniségét, akkor azt azért csinálta, hogy a többiekkel kapcsolódjon.

Most először szerveztek ilyen nagyszabású fétis bulit Budapesten. Miben lesz ez más, mint az eddigiek?
Vadrenalin
: Minden év májusában megrendezik Berlinben a German Fetish Ball Weekendet, amire mindig kimegyünk, de sok más partiban is szereztünk tapasztalatokat, mint a londoni Torture Garden vagy az amsterdami Wasteland. Az utóbbi években rengeteget meséltünk az itteni közönségnek a kinti bulikról és már szinte várták, hogy mikor szervezünk egy fétis partit nyugati mintára Budapesten. Elsősorban az a célkitűzésünk, hogy amit mi külföldön megélünk, megtapasztalunk, azt elhozzuk a magyar fővárosba is. Ehhez fel kellett nőnie a budapesti közönségnek is, amiben nagy érdemei vannak a korábbi évek legkomolyabb hazai partijának a Luxuriának, ami azonban idén elmaradt, ezért úgy döntöttünk, rendezünk egy Freedom Fetish bulit.

A buli alapvetően a hedonista élvezetek köré szerveződik. Mi a különbség egy BDSM buli és egy fétis parti között?
Vadrenalin
: Ez a két szcéna eléggé összefonódott, bár eltérő vágyakból táplálkoznak, de mindkettő nagyon hedonista dolog, a vágyak szabad megélésén és egymás vágyainak tiszteletben tartásán alapszik. Mondhatjuk azt is, hogy a szórakozásnak ez az egyik legmagasabb foka. Berlinben például minden hétvégén van egy fétis parti ezer-ezerötszáz emberrel, amire olyanok is elmennek, akiknek nincs konkrét kötődése a fétishez vagy a BDSM-hez, csak jól akarják érezni magukat egy igazán szabad és elfogadó légkörben. Nem olyan jellegű szubkultúra ez, mint mondjuk a zenei irányzatokon alapulók, amikhez először meg kellett teremteni egy divatot, ami megalapozta a szubkultúrát. A mi közegünk leginkább azon alapszik, hogy az embereknek megvoltak a vágyai, anélkül, hogy lett volna szubkultúra. A sokféle szexuális érdeklődés mindig is benne volt az emberekben, de amikor idetalálnak, úgy érzik, hogy megérkeztek.

De maga a szubkultúra egységes a világ különböző tájain?
Kinka
: Az európai fétis kultúra bölcsője Berlin, London és Amszterdam, ahol a szabadságkultusz miatt a leginkább elterjedt a szcéna. De mindenütt vannak egyedi sajátosságai a fétispartiknak, Kaliforniában például kevésbé divat a latex, talán a klíma miatt.

Milyen korosztály látogat főként fétisbuliba?
Vadrenalin
: A statisztikák szerint a 25-35 év közötti korcsoport a legerősebb a parti iránt érdeklődők között. A látogatók kétharmada párban érkezik, de szingli nők és férfiak is vannak szép számmal. Érdekesség, hogy a neten a férfiakat jobban érdekli az esemény, ám ezt kiegyenlíti, hogy a nőknél nagyobb arányban lesz az érdeklődésből jegyvásárlás. Leginkább a dress code miatt: nekik jobban fekszik, hogy izgalmas, erotikus ruhát kell beszerezni a bulira.

Milyen extrém dolgokat próbálhatnak ki a látogatók egy ilyen eseményen?
Kinka
: Próbálunk különböző, nyugati partikban megtapasztalt dolgokat elhozni és összegyúrni a magyar közönségnek október 26-án. A bejárathoz közeli termekben az esztétikai élmény és a berlini partikra jellemző zene fog jobban dominálni, ez lesz a hedonista színtér, ahol a fellépések is zajlanak majd. A bulinak különös sajátossága lesz, hogy a fő tánctér fellépői nem szakítják meg a DJ-k által felépített parti menetét, hanem folyamatosan látványelemeket adnak az estéhez. Lesz uv-val megvilágított kötözős előadás, függesztések és élőtál is, ahol egy lányon szervírozzák majd a finomságokat. Ezekben a programokban nem a korlátozás a lényeg, hanem a szépség és a látvány élvezete. A hedonista színtérből a Dark tánctérre vezet tovább az út, ahol a szcéna kultikus DJ-i teremtik meg a hangulatot. Ezután kezdődik a játszótér, amit csak fél 12 után nyitunk meg a közönségnek.

Hogy a képzeljük el ezt a felnőtt játszóteret?
Vadrenalin
: A partinak ebben a felében bátrabban és mélyebben elmerülhetnek a különleges vágyak megélésében a vendégek. Lesz egy Bondage Area, ahol a kötözés szerelmesei próbálhatják ki magukat. Innen nyílik a Spanking and Medical terem: itt lesz a masszázságytól a nőgyógyászati széken át a deresig számos izgalmas bútor – a személyesebb kézi eszközöket azonban a vendégek hozzák magukkal. Majd szintén külföldi mintára lesz Couples Area is, ami azoknak a pároknak szól, akiket zavar a szinglik esetleges közelsége. Egy olyan kísérleti jellegű rész is lesz azonban, amit sehol nem láttunk korábban: mi úgy hívjuk, hogy a Különleges Vágyak Kávézója. Itt két vágykoordinátor segíti a tabuk nélküli megnyílást: Hummel Zsolt intimitás gourmet képviseli a férfi erőt, a női energiákat pedig Gyimesi Andrea, aki szakmáját tekintve szexuálpszichológus, itt azonban a BDSM szubkultúra tagjaként lesz jelen.
Kinka: Itt négy asztal lesz, különböző vágytípusoknak dedikálva: az egyik a Femdom&Foot Fetishist, ahová olyan hölgyek ülnek le, akik szívesen látnak lábaiknál szolgáló úriembereket. A Pets&Slaves asztal az alárendelt szerepjátékok területe, de lesz Oral Fixation asztal is, valamint egy olyan, ahol az egy nő - több férfi vágyak találkozhatnak. Fontos kiemelni, hogy itt semmi nem automatikus, attól, hogy két vágy találkozik, nem biztos, hogy a két ember kompatibilis. És ezt tiszteletben is tartjuk.

Ezek szerint kiemelten fontos a biztonság.
Vadrenalin
: Mivel ez egy bizalomra épülő világ tág határokkal, a szokottnál is fontosabb, hogy senki ne szegje meg a szabályokat, ezért e téren alacsonyabb a tolerancia, mint egy átlagos buliban. A zaklatásnak bármiféle megjelenését nagyon szigorúan elítéljük és azonnali kitiltással jár. Cserébe viszont erre van egy egyértelmű szabályrendszerünk: Ha valaki azt mondja, hogy PIROS, ott végső állj van. Ha ezt mégis megszegné valaki, a játszótér dungeon masterei azonnal intézkednének. Ilyen azonban nem szokott történni, részben azért sem, mert erre a bulira csak elővételben lehet jegyet kapni, ami kizárja azt, hogy olyan emberek is „betévedjenek”, akik nem ismerik a szabályokat.
Kinka: Ezen felül, belépéskor pedig – berlini mintára – leragasztjuk majd a telefonok kameráját, így fényképeket sem lehet készíteni a buliban. Lesz partifotósunk és egy profi fotóstúdió is, de felismerhető kép csak arról a vendégről készül, aki ezt külön kéri.

Van olyan dolog, ami még nektek is sok egy fétis partiba?
Kinka
: Néhány hete voltunk Berlinben egy Apokalipstick buliban, ahol már mi sem bírtuk folyamatosan nézni a színpadi performanszt, annyira sok volt benne a vér. Nagyon extrém volt a látvány, ami egyszerre vonzotta a tekintetet és hatolt a zsigerekig. Ez például olyan dolog, amit egyszer szívesen megéltem a közönség tagjaként, de a mi bulinkban inkább a hedonista látványvilágra és élményekre fókuszálunk.

Ha valaki úgy dönt, elmegy a buliba, honnan tud beszerezni legegyszerűbben ruhákat a partira?
Kinka
: Nem olyan lehetetlen és bonyolult, mint elsőre tűnik. Persze vannak, akik a lakk és latex anyagokból készült klasszikus fétis ruhákat választják, de merészséggel és kreativitással meg lehet oldani egy second hand boltból vagy egy fast fashion üzlet kínálatából is. Leginkább minden az ötleteken múlik nem azon, hogy milyen pénztárcája van az embernek. Ráadásul a férfiak se essenek kétségbe, hiszen a női osztályon is be lehet szerezni a ruhákat, nem feltétlenül kell a gender szempontokat a márka által megadott módon betartani. És persze itthon is van több fétis bolt, melyeknek kínálatából válogathatunk.

Egy budapesti lány Mia Velvet művésznéven már tíz éve dolgozik profi dominaként.

Fotók: 123rf

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!