Lifestyle

Féltékenység és irigység a kapcsolatodban? Így kezeld

Mindannyian ismerjük azt a bizonyos „zöld szemű szörnyet”, de azt nem mindig tudjuk, hogyan birkózzunk meg vele. Íme néhány tipp, ami segít kezelni a nehéz helyzeteket.

Két különálló érzelem

Sokan úgy tartják, hogy a féltékenység az irigység szinonimája, pedig két különálló érzelemről beszélünk. Az irigység egy vágy, hogy megszerezz egy olyan dolgot, ami nincs a birtokodban, vagy egy olyan élethelyzetet, amiben szívesen lennél. Ezzel szemben a féltékenység leginkább egy személyre koncentrálódik, az ő elvesztésétől való félelem hozza felszínre az érzést. Nagyon kis adagokban a féltékenység és az irigység a romantikus kapcsolatok, a szoros barátság és a családi kötelékek természetes összetevője lehet. A kismértékű féltékenység még izgalmat és lelkesedést is hozhat egy új kapcsolatban. Nagyobb mértékben viszont mindkét érzelem romboló hatású. Szóval, mit tegyünk, ha kezelni szeretnénk háborgó gondolatainkat? Íme, néhány tipp.

Lapozz a tippekért!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A történtek olyan szinten traumatizálták az édesanyát, hogy úgy döntött: inkább nem vállal több gyermeket.
Sztárok
Görgényi Gabriella Született Anyák címmel írt egy könyvet, melyben három sikeres nő beszél az anyaság nehézségeiről, a szülésről és az életről tabuk nélkül.
Sztárok
Wolf Kati magánéletét és a gyerekeit mindig is tudatosan óvta a nyilvánosságtól, nem akarta, hogy az ő életét éljék, reflektorfényben. A lányok mára azonban már nagyok, el tudják dönteni, hogy...