Felejtsd el a nyarat! Újabb esős hétvége jön

Bár vasárnap hivatalosan is beköszönt a meteorológiai nyár, egy ideig még nélkülöznünk kell az erre az évszakra megszokott időjárást. Egyelőre folytatódik az elmúlt napokra jellemző csapadékos és hűvös idő.

Még várni kell a nyárra

Nem csodálkozunk azon, ha már sokan unják a májusi változékony időjárást, pedig meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy jövő hét közepéig hasonlóban lesz részünk. Az Időkép.hu tájékoztatása szerint hétvégén szeles, csapadékos és hűvösebb idő várható, ezért esernyő illetve esőkabát nélkül ne induljunk útnak.

Szombaton nagy eső nem várható, azonban különösen az ország keleti felében élők számíthatnak záporokra, zivatarokra. Ezzel szemben nyugaton már több órás napsütés is előfordulhat. A szél bárhol megerősödhet, ezért jóval hűvösebbnek is érezzük majd a levegőt, maximum 22 fokig kúszik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap, június elsején is hasonló idő lesz, bármikor eleredhet az eső. Jó hír viszont, hogy a légmozgás csökken és kissé a hőmérséklet is növekszik.

Ez a tendencia folytatódik a jövő hét elején, és szerdára valószínűleg már az ilyenkor jellemző nyári időjárás is visszatérhet.

Ha eleged van már az esőből, nyomj egy lájkot és oszd meg a cikket másokkal is!

Ezt is ajánljuk: Így formálódik egy félelmetes szupercella - Videó! - Katt ide!

Fotó: drsuraiyanasim.wordpress.com

Oldalak