Sose főzz ilyen színű konyhai eszközzel: nagy veszélynek teszed ki magad, ha mégis használod

Kutatások bebizonyították, hogy bizonyos színű konyhai eszközök gyakran aggályos mennyiségű mérgező vegyi anyagot tartalmazhatnak, amelyek a főzés során könnyen az ételbe kerülhetnek.
Jobb óvatosnak lenni
Akár kötelességként, akár szenvedélyes hobbiként tekint valaki a főzésre, fontos, hogy néhány alapvető szabályra odafigyeljünk, hogy elkerüljük a konyhai baleseteket. A megfelelő eszközök, a higiéniás előírások betartása és a tűzhely, illetve az éles késekkel való óvatos bánásmód mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy az ételkészítés élvezetes és biztonságos tevékenység legyen. A figyelmetlenség gyorsan kellemetlenségeket, sőt komoly sérüléseket okozhat, így nem árt tudatosan és odafigyeléssel dolgozni a konyhában – ám ez még nem minden! Egy kutatás arra is rávilágított, hogy az sem elhanyagolható szempont, milyen árnyalatú, illetve anyagú háztartási eszközökkel kavarjuk meg a lábasban rotyogó eledelt, ugyanis egy bizonyos szín rendkívül káros hatással lehet a szervezetre azáltal, hogy mérgező vegyületet tartalmaz. A részletekért olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Wirecutter