Lifestyle

A Fehér Ház elmondta, hogy ténylegesen készül-e atomfegyver bevetésére Vlagyimir Putyin: A szóvivőjük közölte a hírt

Az orosz elnök napok óta újra nyíltan fenyegetőzik atomfegyverek bevetésével.

Nincsenek jelek

A nyílt fenyegetőzés ellenére az USA egyelőre nem látja semmilyen egyértelmű jelét annak, hogy Vlagyimir Putyin ténylegesen az atomfegyverek bevetésére készül. Ezt Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője közölte a nyilvánossággal.

“Komolyan vesszük a nukleáris fegyverekkel vagy az azok használatával kapcsolatos fenyegetéseket, de jelen pillanatban nem látunk okot arra, hogy változtassunk stratégiai nukleáris álláspontunkon, és nincs arra utaló jel sem, hogy Oroszország nukleáris fegyverek azonnali bevetésére készülne” - idézte Jean-Pierret a Reuters.

Legutóbb szeptember 30-án fenyegetőzött Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal, hogy kész atomfegyvert bevetni az elcsatolt ukrán területek megvédésének érdekében, azonban ez nem újkeletű, hiszen Putyin a háború eleje óta időnként felhozza a nukleáris csapás lehetőségét.

Kijev és a nyugati országok is egyetértenek abban, hogy nem ismerik el Herszon, Donyeck, Luhanszk és Zaporizzsja elcsatolását, amit az agresszor hamis népszavazása előzött meg. Joe Biden amerikai elnök már felhívta az orosz elnök figyelmét arra, hogy a fenyegetőzése nem félemlíti meg az USA-t és annak szövetségeseit, valamint felszólította, hogy ne vessen be atomfegyvert Ukrajnában.

Forrás: Reuters Fotó: MTI

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Boszorkányság, számmisztika, asztrológia, reiki, jóga, kártyajóslás, sámánizmus, spiritualitás - van, aki ezeknek a szavaknak a láttán azonnal zárja is be a cikket, más pedig pont e szavak láttán már...
Lifestyle
Ha jobban belegondolsz, lehet ebben valami. Vagy csak képzeld el a helyzetet fordítva, és máris másképp látod majd a férfiak helyzetét.
Recept
Ha egyébként is szereted a salátákat és a tenger gyümölcsét, akkor ez tutira a kedvenced lesz!