Csúszik a Messenger és az Instagram legfontosabb újítása - sokakat érzékenyen érint majd

A Meta már szót ejtett a végponttól végpontig terjedő titkosítás mielőbbi bevezetéséről, azonban úgy tűnik, a folyamat hosszabb lesz a vártnál.

Korai volt az öröm

November első felében mi is hírt adtunk róla, hogy a Meta (leánykori nevén: Facebook) végre elszánta magát a végponttól végpontig tartó titkosítás funkciójának bevezetésére az üzenetküldő applikációiban.

Már korábban is felröppentek olyan pletykák, melyek szerint a Meta a háttérben gőzerővel dolgozik a titkosításon, de Zuckerberg májusban olyan nyilatkozatot tett, ami élesen ellentmondott ezeknek a feltételezéseknek. A Meta feje kijelentette: 2022 előtt biztosan nem kerül sor erre a fejlesztésre, sőt arra is kitért, hogy cége úgy tekint a végpont-végpont közti titkosítás általánossá tételére, mint egy hosszabb távú projektre.

Zuckerberg novemberben aztán a Facebookon jelentette be, hogy mégsem kell 2022-ig várni a sokak által kívánt fejlesztésre, és a Messenger, valamint az Instagram felületén mostantól elérhetővé válik a végpont-végpont közti titkosítás. Lényege, hogy a csevegőpartnerek közötti levélváltás kizárólag a két végponti eszközön követhető nyomon, azaz az üzenet titkosítva halad át a csatornán, a feloldásához nélkülözhetetlen kulcs pedig a fogadó fél készülékén található. Így aztán a kiberbűnözők számára lehetetlenné válik, hogy megkaparintsák az üzenetfolyam tartalmát.

Most azonban kiderült, hogy mégsem eszik olyan forrón a kását: jövőre már biztosan nem kerül sor a végponttól végpontig terjedő titkosítás bevezetésére a Meta platformjain.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2