Évekig hiányoltuk, most végre visszatért mindenki kedvenc Facebook-funkciója

A Facebook meghallgatta a felhasználók kívánságát, és végre újra elérhető az oldal egyik olyan funkciója, ami régen természetes volt.

Visszatért az időrendi hírfolyam a Facebookra

Újra nézhetjük kronológiai sorrendben ismerőseink és az általunk követett oldalak és csoportok bejegyzéseit a Facebook hírfolyamon – csak úgy, mint a régi szép időkben. Hat évvel ezelőtt a Facebook gondolt egyet, és se szó, se beszéd eltörölte ezt a funkciót, hogy látszólag teljesen véletlenszerű módon zúdítsa elénk a posztokat. Akkoriban ez óriási felháborodást keltett, felhasználók milliói követelték vissza a régi rendszert, hiába. Egészen eddig...

Most a jelek szerint ténylegesen visszatért az időrendi sorrendű hírfolyam. Ha alkalmazni szeretnéd, akkor már a mobilappokban és a böngészőben is megteheted, csupán annyit kell tenni, hogy átváltasz a „Legutóbbiak" névre keresztelt új fülre a megtekintéséhez – írta meg az Origo. A hírek szerint az Apple iOS-es applikációjában akár heteket is csúszhat az újdonság elérhetővé válása, de Androidon és a böngészőkben már aktivizálták a lehetőséget, így ott akár már most is úgy lehet "fészbúkozni", mint a 2010-es évek elején.

Még egy fontos változtatást terveznek mostanában a Facebook háza táján. Hamarosan szabályozhatóvá válik majd, hogy kik kommentelhetnek a bejegyzések alá. Úgy tudni, három opcióból választhatnak majd a felhasználók minden poszt esetén: mindenki, csak az ismerősök, vagy kizárólag a posztban megemlített, megjelölt személyek és oldalak tudjanak megjegyzést fűzni az adott poszthoz.

facebook oldal megnyitva egy latopon

A CooperStealer névre keresztelt szoftver a titkos adatainkat akarja megszerezni.

Fotó: 123rf.com; leadfotó: Brett Jordan / Pexels

Oldalak