Lifestyle

Sokan csak 26 év után ébredtek rá: ezt jelenti valójában a Google neve

A világ legnépszerűbb keresőprogramja 1998-ban, vagyis 26 évvel ezelőtt startolt el, de sokan a mai napig nem tudják, mit is jelent valójában a Google neve. Nos, most fényt derítünk a rejtélyre.

26 éve megváltoztatta az egész világot

Az 1998-ban, Larry Page és Szergej Brin üzletemberek által alapított Google rövid időn belül gyökeresen megváltoztatta az emberek internethasználattal kapcsolatos szokásait - eleveníti fel a Mirror cikke. A világ leghíresebb és legfelkapottabb keresőprogramja ma is kulcsfontosságú tájékozódási pont, navigációs lehetőség azok számára, akik ideig-óráig eltévednek az internet ágas-bogas erdejében. (Persze arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a keresőprogram nem az anyacég, a Google egyetlen szolgáltatása: a techóriás portfólióját olyan - nem kevésbé népszerű - platformok is ékesítik, mint a Gmail, a YouTube vagy a Workspace, nem is beszélve a vállalat saját okostelefon- és órabrandjeiről.) A kereső mára erőteljesen beivódott a populáris kultúrába, modern életünk egyik sarokkövévé vált: mindannyian napi szinten használjuk, és ma már szinte lételemünknek számít, akár a levegő a tüdőnkben. De vajon tudod, mit is jelent igazából a keresőprogram neve? Ha nem, akkor rögvest kiderítheted, ha fellapozod galériánkat!

A világhírű vállalat és a keresőprogram neve egyaránt a googol (=10100) számra utal. Page és Brin, miközben nevet kerestek a saját cégüknek, rábukkantak egy nagy számokat tartalmazó listára, s ekkor hirtelen "megvilágosodtak".
Kattints a további képekért!

Sok friss funkció érkezett a felhasználók számára a techvilágban. A Messenger, valamint a Google Chrome is igyekezett némi ráncfelvarrást csinálni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával