Egy kisvárosnyi gyerek tűnt el tavaly - Vasárnap rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakáját

Kevés borzalmasabb dolog van annál, mint amikor egy gyereknek nyoma vész, és a szülei talán soha nem tudják meg, mi lett vele. Május 25. az eltűnt gyerekek világnapja, és ebből az alkalomból idén már hatodik alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakáját. Így próbálják felhívni a figyelmet a kicsiket fenyegető veszélyekre és a bűnmegelőzés fontosságára. A rendezvény létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, hiszen itthon jelenleg több mint 4 ezer kiskorút nem találnak.

Egy kisvárosnyi gyereket keresnek

Tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltűnését jelentették a rendőrségnek - hívta fel a figyelmet az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódó Ezer Lámpás Éjszakája programot szervező cég az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Hermon körözési nyilvántartási rendszere szerint 16 429 14-18 éves fiatal eltűnésével összefüggésben rendeltek el nyomozást, míg a 14 év alattiaknál 2850 esetben kellett mozgósítani a nyomozó hatóságot. Összességében 19 279 körözést indítottak el a rendőrök tavaly a 18 évnél fiatalabbak eltűnésével kapcsolatban. Jelenleg több mint 4 ezer kiskorút nem találnak a szülők és a hozzátartozók.

Fotó: bedwettingtherapy.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!