Ez állhatott a Jókai utcában leomlott ház hátterében – megszólalt a munkálatokat vezető cég

A Jókai utcában történt házomlás nem a munkálatokat kivitelező cég, a Pillér Lakás Kft. hibájából fakadt – állítja az ügyvezető.

Ez állhatott az ügyvezető szerint a baleset hátterében

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, hétfő délelőtt a Jókai utca 1. szám alatti épület tetőterének egy része az utcára omlott. A kivitelezési munkálatokat végző cég ügyvezetője azonban úgy gondolja, nincs közük a tragédia körülményeihez.

Jókai utca házomlás tragédia baleset tetőomlás emeletet sérült Operettszínház táncos ügyvezető ok mi történt

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A lakók már a héten visszaköltözhetnek

„Annyit elmondhatok, hogy úgy gondoljuk, nem mi vagyunk a hibásak. Tartanak a vizsgálatok. A baleset-mentesítés nagyon hamar elkezdődhetett. Optimisták vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy a lakók még a héten visszaköltözhetnek”

– nyilatkozta a Borsnak az ügyvezető, aki a tragédia okáról is beszélt:

„Arra vállalkoztunk, hogy az épületre felépítünk egy ötödik szintet. A munkálatok bontással kezdődtek, de már az újjáépítés 60-70 százalékos volt. Az Attika-falat azért kellett lebontani, mert a II. világháborúban az épület találatot kapott, és mintegy 10 díszítő elem is megsérült. Akkor ezeket nem renoválták, most pedig a Műemlékvédelmi Hivatal kötelezett bennünket arra, hogy az eredeti állapotot állítsuk helyre.

Arra gyanakszunk, hogy a háború utáni helyreállítás nem volt jó. Meglehet, hogy úgy végezték, ami szakmailag nem volt megfelelő. A statikusunk nem pályakezdő.”

Egy óbudai elhagyatott épületet lomtalanítottak, majd olyat találtak, amire senki sem számított...

Leadfotó:

Oldalak