Erre vedd az irányt, ha az idei év legjobb olaszországi pizzériáját keresed

Véget ért az idei olaszországi 50 Top Pizza megmérettetés, és most végre az is kiderült, melyik pizzéria került ki győztesen a versenyből.
Nem titok többé, hol készítik most a legnagyszerűbb olasz pizzát
Noha ma már Magyarországon is egyre több csúcskategóriás pizzéria nyílik, sokan továbbra is azt vallják, hogy a hatalmas nemzetközi népszerűség övezte olasz ételt Itáliában érdemes igazán megkóstolni. Ha te magad is jártál már a gyönyörű dél-európai országban, és esetleg pizzát is ettél valamelyik helyi étteremben, akkor nyilván személyesen is tapasztaltad, hogy az ízvilág tekintetében tényleg számottevő a különbség.
Ez persze nem jelenti feltétlenül, hogy Budapest utcáit járva ne találhatnál pazar pizzériákat, melyek olykor-olykor talán még az "olasz életérzést" is bámulatos hitelességgel varázsolják köréd. Ám - valljuk be - ez mégis csupán illúzió.
Kissé hasonló a helyzet a görög gyrossal is. A magyar fővárosban egymás után nyílnak azok a hangulatos tavernák, gyorséttermek, exkluzív vendéglátóhelyek, melyek autentikus ízeket garantálnak vendégeiknek. Ugyanakkor a gyros mégis akkor csúszik a legjobban, ha tényleg Görögországban, nem pedig idehaza kerül a tányérunkra.
Más kérdés, hogy év közben nem mindig van lehetőségünk egy rögtönzött dél-európai kiruccanásra, és - ha csak nem örököltünk busás összeget a frissen elhunyt amerikai nagybácsinktól - nem is rendelhetünk heti (vagy havi) rendszerességgel pizzakülönlegességeket a távoli Olaszországból.
Most viszont már bőven a nyári szabadságolások időszakában járunk, vagyis, ha időd engedi, akár repülőre is ülhetsz, és meglátogathatod Itália legkiválóbb pizzériáját. Hogy pontosan melyik vendéglátóhelyről is van szó, és miért kihagyhatatlan a konyhájuk?
Ezt is megtudhatod, ha a galériára kattintasz! Folytasd az olvasást!


































