Megtörtént a nagy bejelentés: ez lesz az év színe 2022-ben

A 2022-es esztendő meghatározó színárnyalata a kék stabilitása és a piros energiája között teremt harmóniát.

A kék legmelegebb árnyalata

Nem titkolózik tovább a Pantone: a cég bejelentette, melyik lesz a 2022-es esztendő uralkodó színárnyalata - jelentette a CNN. A vállalat döntése értelmében a jövő évben először egy új színé lesz e megtisztelő titulus. A Pantone az úgynevezett Very Peri színárnyalat mellett tette le a voksát. Indoklásuk szerint azért épp erre esett a választásuk, mert ez a szín harmóniát teremt a kék stabilitása, állandó nyugalma és a piros lüktető energikussága között.

"Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel rukkoljunk elő, mert új víziónk van már a világról. Szó szerint ez a legboldogabb és a legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A piros árnyalat miatt a megújulás megerősítő érzését kelti" - nyilatkozta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

Laurie Pressman, a cég alelnöke kifejtette: az elmúlt esztendőben rengeteg kihívással kellett szembenéznünk a nem csillapodó koronavírus-járvány miatt, az életünk látványosan átalakult, s voltaképpen azt sem tudhatjuk, mit hoz a holnap. Pressman szerint "a kíváncsiság az egyetlen, mely átlendítheti az embereket ezen a nehéz időszakon. Ez az, amit mi bátor kíváncsiságnak hívunk."

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2